PKK’nın eroinini Anadolu'da satmaya kalktılar

Konya merkezli Adana ve Kırşehir’de uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen çeteye yönelik düzenlenen şafak operasyonunda gözaltına alınan 22 kişiden biri olan A.D.’nin 2014 yılı Mart ayındaki yerel seçimlerde HDP’den merkez Karatay ilçe belediyesinden başkan adayı olduğu ortaya çıktı

İL Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri bir grubun uyuşturucu satışı yaptığı bilgisine ulaştıktan sonra şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Narkotik polisi, 7 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Konya, Adana ve Kırşehir’de önceden tespit edilen adreslere eş zamanlı şafak operasyonları düzenledi. Baskınlarda 22 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 34 kilo satışa hazır eroin, 1 tabanca, ruhsatsız 1 tüfek, 20 adet dolu fişek ve bir miktar da esrar maddesi ele geçirdi.

Uyuşturucu tacirlerinin Güneydoğu illerinden getirdikleri esrarı ve eroini cips paketlerinde ve meyve suyu kutularında gizleyerek parça parça piyasaya sürmeye çalıştıkları tespit edilmişti.

HDP’DEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMUŞ

Konya merkezli üç ilde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerle ilgili dikkat çekici bir detay ortaya çıktı. Uyuşturucu çetesinin lider yardımcılığını yaptığı iddia edilen A.D.’nin 2014 yılının Mart ayında yapılan yerel seçimlerde HDP’den merkez Karatay İlçe Belediye Başkan adayı olduğu ortaya çıktı. Ayrıca çetenin liderliğini yapan M.B.’nin terör örgütü PKK ile doğrudan temas halinde olduğu öne sürüldü. Çete üyelerinin Güneydoğu illerinden getirdikleri uyuşturucuları Anadolu'nun çeşitli yerlerinde PKK terör örgütü adına sattıkları iddia edildi.

Gözaltındaki şüphelilerin Kom Şubedeki sorgularının ardından yarın adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

02 Ağu 2015 - 10:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber