PKK yıllar sonra yeniden

İstihbarat raporlarına göre, PKK'nın 3 yıl önce kapattığı Samandağ-Belen grubu aktif hale geldi. Amanoslar'da 5 ayrı bölgede 11 grup yer alıyor ve son 3 haftada 3 eyleme karıştılar

PKK

, İskenderun ve Amanoslar'da yeniden yuvalanmaya başladı. İstihbarat raporlarına göre; Kandil, eşcinsel ilişki nedeniyle 3 yıl önce kapattığı Samandağ-Belen grubunu yeniden oluştururken, Amanoslar'da 5 ayrı bölgede 11 grubun yer aldığı tespit edildi. Son 3 hafta içinde 3 eyleme karışan PKK'lılar durumu Kandil'e rapor etti.

SON MGK'DA GÜNDEME GELDİ

Son MGK toplantısında da gündeme gelen raporun ayrıntıları ortaya çıktı. Suriye'deki gelişmeler, güvenlikli bölge kurulması gibi konuların masaya yatırıldığı son Milli Güvenlik Kurulu toplantısında PKK'nın İskenderun ve Amanoslar'da yeniden yapılanması konusu da görüşüldü.

2013'te çekilme süreci ile birlikte Amanoslar'dan ayrılan teröristlerin yerine Kandil'den yeniden takviye yapıldığı belirlendi. PKK'nın 'yerel silahlı kuvvetler' oluşturmak için çalıştığı, IŞİD'le mücadele sürecinde elde ettiği ağır silahları Türkiye'ye taşımaya hazırlandığı da tespit edildi.

50-55 TERÖRİST VAR

Amanoslar'daki grubun başında 'Bedrettin Türk' kod adlı Karamanlı İbrahim Şengül ve 'Mazlum Palu' kod adlı Elazığlı İskender Doğruer bulunuyor. Kandil'in daha önce eşcinsel ilişkilerden dolayı kapattığı Samandağ-Belen grubunu da yeniden oluşturduğu belirlendi. Rapora göre, örgütün bölgeyi İskenderun, Dörtyol, Osmaniye, Samandağ ve Maraş-Adıyaman olmak üzere 5 bölgeye ayırdığı ve 11 grup oldukları belirlenirken, Amanoslar'da 50-55 teröristin olduğu sanılıyor.

İskenderun bölgesindeki grubun başında 'Şevger Tolhindan' kod adlı Ramazan Faik'in olduğu, grupta ise 2'si İranlı, biri Suriyeli olmak üzere 8 terörist yer aldığı öğrenildi. Dörtyol bölgesindeki grubun başında 'Mazlum Ciğer' kod adlı Hasan Erdoğan yer alıyor ve grupta 3'ü intihar eylemcisi 10 terörist bulunuyor.

EYLEM YAPMAYA DA BAŞLADILAR

Son haftalarda teröristler eylem yapmaya da başladı. Adıyaman grubu, yapımı süren Koçali baraj şantiyesini basıp iş makinelerini ateşe verirken, Belen grubu ise Belen Orman İşletme Şefliği'ni basıp, 6 işçiyi tehdit ederek, 2 traktör ile 3 ağaç kesim motorunu yaktı. Ayrıca bir maden ocağını basıp, haraç istediler. PKK'lıların son 3 hafta içinde yaptıkları bu eylemleri telsizle Kandil'e rapor ettikleri de ortaya çıktı.

C4'LE YAKALANAN 2 PKK'LI TUTUKLANDI

İzmir'in Gaziemir ilçesinde durdurulan bir minibüste 12 kilogram C4 patlayıcı ele geçirilmesine ilişkin gözaltına alınan 10 zanlı adliyeye sevk edildi. Zanlılardan patlayıcıyla yakalanan terör örgütü PKK üyesi "Özgür" kod adlı G.S. ile aynı minibüste yakalanan A.S. tutuklandı. 8 kişi ise savcılık tarafından serbest bırakıldı. "Özgür" kod adlı G.S.'nin 3 gün boyunca askeri ve emniyet binalarına yönelik keşifte bulunduğu anlaşılmıştı. (Sabah) 

 

06 Tem 2015 - 14:19 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber