Okulda dehşet! Sebebi şoke etti

Adana'da bir okulun ana sınıfında yardımcı personel olarak çalışan eşi 43 yaşındaki Nihal Bozkurt’un 3 aydan beri maaşının ödenmediğini ileri süren eşi 45 yaşındaki Zeynel Bozkurt, okulu bastı

İlkokulun müdürü Recep Uçar’ın boğazına bıçak dayayıp ölümle tehdit eden Bozkurt, araya giren öğretmenler ve polis tarafından ikna edildi.

İddiaya göre, Nihal Bozkurt, merkez Seyhan İlçesi’nin Yeşilyurt Mahallesi’ndeki ilkokulun ana sınıfında eğitim yılı boyunca yardımcı personel olarak çalıştı, ancak son 3 aylık maaşını alamadı. Eğitim yılının sona ermesi üzerine işsiz kalan Nihal Bozkurt, okul müdürü Recep Uçar’dan maaşını ödemesini istedi. Müdür Recep Uçar, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sözleşmeli çalışan yardımcı personelin maaşlarını ödemediğini, dilekçe ile başvurması gerektiğini bildirdi.

’MÜDÜR HAKARET ETTİ’

Gelirinin, spastik engelli çocuklarının masraflarını karşılamaya yetmediği için eşinin de çalışmak zorunda kaldığını söyleyen Zeynel Bozkurt, konuşmak için eşi ile birlikte okula geldi. Okul müdürü Recep Uçar, koridorda bütün öğretmenlerin gözleri önünde Nihal Bozkurt’a hakaret etti. Uçar’ın eşine hakaret etmesi üzerine öfkelenen Zeynel Bozkurt, cebinden çıkardığı bıçakla Uçar’ın üzerine yürüdü. Zeynel Bozkurt, koridorda yakaladığı müdür Recep Uçar’ın boğazına bıçak dayadı. Araya giren öğretmenler Zeynel Bozkurt’u ikna etmeye çalışırken bir taraftan da polisi arayıp yardım istedi. Müdür Uçar’ı öldürmekle tehdit eden Bozkurt okula gelen polis tarafından ikna edilip, gözaltına alındı. Zeynel Bozkurt, "3 aydan beri bizi oyalıyor. Eşimin parasını ödemiyor. Bu kadın, ihtiyacı olmasa zaten çalışmaz. Tüm uyarılarımıza rağmen Müdür Bey, bizi oyaladı. Spastik engelli bir çocuğum var. Eşim çocuğumuzun tedavisine maddi destek sağlamak için çalışıyor ancak maaşı ödenmiyor. Diğerlerine de ders olsun" dedi. Zeynel Bozkurt’tan şikayetçi olan müdürü Recep Uçar ise ifade için karakola giderken iddialarla ilgili açıklama yapmadı.

16 Haz 2015 - 13:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber