O evliliğe 10 yıl hapis cezası!

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, 8 yıl önce 14 yaşındayken Seher Ekinci ile birlikte olan, reşit olunca da resmi nikahla evlenen bugün 34 yaşındaki Osman Ekinci, hakkında açılan kamu davasından 10 yıl 10 ay hapis cezasına mahkum oldu

KARARA tepki gösteren 22 yaşındaki Seher Ekinci, "Şimdi çocuklarımla ortada kaldım. Bu adam karısına, çocuklarına bakıyor mu, cezaevine girdikten sonra bunlara kim bakacak diye araştırmaları gerekmez mi? Ben severek, kendi isteğimle evlendim. Kocam suçsuz yere hapse atıldı. Kimseden hiçbir maddi yardım beklemiyorum, sadece kocamı istiyorum" dedi. Geçen 2006 yılında o zaman 14 yaşında olan Seher Bayraktar ile 26 yaşındaki Osman Ekinci, görücü usülüyle tanışıp imam nikahıyla birlikte oldu. Çift ve yakınları memleketleri Hatay'dan aynı yıl Marmaris'e göç etti. Marmaris Devlet Hastanesi'nde çiftin Ahmet adını verdikleri bir erkek çocukları dünyaya geldi. Doğumu gerçekleştiren doktor, annenin yaşının küçük olması nedeniyle durumu polise bildirdi. İhbar üzerine çalışma başlatan polis, Osman Ekinci'yi yakaladı. 2007'de Ekinci'nin hakkında 'Hürriyeti tahdit etmek' ve 'çocuğu cinsel istismar' suçlarından kamu davası açıldı.

HUKUKİ DESTEK İSTİYOR

Geçen süre içinde Emine adını verdiği ikinci çocuğu da dünyaya gelen çift, 2010 yılında da resmi nikah kıydı. Annesi, babası, eşi, 2 çocuğu, eşinden ayrılan ablası ve 3 yeğeninden oluşan 9 kişilik kalabalık ailesinin geçimini hamallık yaparak sağlayan Osman Ekinci hakkında açılanan kamu davası, 3 yıl sonra onandı. 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Ekinci, Yargıtay'ın da kararı onaması üzerine yaklaşık 2 ay öne cezaevine gönderildi. Eşiyle severek evlendiğini vurgulayan Seher Ekinci, "2007'de açılan dava yaklaşık 3 sene sürdü. Mahkeme 10 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Bunun üzerine temyiz için başvurduk. Aradan geçen zamana rağmen hiçbir haber çıkmadı. Bize hiç bir celp gelmeden kocamı tutuklayarak cezaevine koydular. Şimdi çocuklarımla ortada kaldım. Bu adam karısına, çocuklarına bakıyor mu, cezaevine girdikten sonra bunlara kim bakacak diye araştırmaları gerekmez mi? Kayınvalidem ve kayınpederim yaşlı. Bütün aileye kocam bakıyordu. Ben severek, kendi isteğimle evlendim. Kocam suçsuz yere hapse atıldı. Kimseden hiçbir maddi yardım beklemiyorum, sadece kocamı istiyorum. Kocamın başka bir suçu varsa araştırsınlar cezasına razı oluruz. Ama kocamın tek suçu evlenmek, yuva kurmak. Bu nasıl bir ceza olabilir" dedi. Kendisinin de küçük yaşta evlendiğini söyleyen Osman Ekinci'nin annesi Emine Ekinci, "Bizim geleneklerimiz böyle, ben 13 yaşında evlendim. Oğlumu görücü usulüyle evlendirdik. Gelinimizi babası verdi, annesi razı oldu. 9 kişilik aileye oğlum, aldığı asgari ücretle bakıyordu. Oturduğumuz ev kira, şu an çok zor durumdayız" dedi. Çiftin biri 8 yaşında diğeri 6 yaşında olan iki çocuğu biran önce babalarına kavuşmak istediğini söyledi. Ekinci ailesi, oğullarının hapisten çıkabilmesi için hukuki destek çağrısı yaptı.

19 Nis 2014 - 14:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber