Mantar zehirlenmesinden doktor öldü

Pendik’te, iç hastalıkları uzmanı Dr. Şahin Ali Yerlikhan (71), evinde ölü bulundu. Bilinci kapalı haldeki eşi Hülya Yerlikhan (58) ise yoğun bakıma alındı

PENDİK'TE

iç hastalıkları uzmanı Dr. Şahin Ali Yerlikhan (71), evinde ölü bulundu. Bilinci kapalı haldeki eşi Hülya Yerlikhan (58) ise yoğun bakıma alındı. Çiftin, ünlü bir süpermarket zincirinden aldıkları mantar ve tavuğu yedikten sonra rahatsızlanıp gece hastaneye kaldırıldığı, serum verilmesinin ardından tekrar eve geldiği belirtildi. Polis, yemeklerden numune alarak Hıfzıssıhha’ya gönderdi.

İddialara göre; Cumartesi günü ünlü bir süpermarket zincirinden tavuk ve mantar alan Dr. Şahin Ali Yerlikhan (71) ve eşi Hülya Yerlikhan (58), bu malzemelerle hazırladığı yemeği yedi. Çift bir süre sonra rahatsızlanınca durumu Kartal Koşuyolu Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan gelinlerine bildirdi. Hastaneye kaldırılan çifte gıda zehirlenmesi şüphesiyle serum verildi. Şahin ali Yerlikhan ve eşi, tekrar evlerine döndü.

Sabah çiftin telefonlara cevap vermemesi üzerine yakınları eve koştu. Kapının açılmaması üzerine çilingir yardımıyla daireye girildi. İçeri giren yakınları, çifti hareketsiz görünce hemen polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Eve gelen sağlık ekipleri, mutfakta bulunan Dr. Şahin Ali Yerlikhan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Evde hareketsiz ve bilinci kapalı olarak titrer halde bulunan eşi Hülya Yerlikhan ise apar topar Pendik Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. İlk müdahalenin ardından yoğun bakım ünitesine alınan Hülya Yerlikhan'ın tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Mantar ve tavuk zehirlenmesi iddiaları üzerine olay yerine gelen cumhuriyet savcısı soruşturma başlattı. Evde inceleme yapan polis de söz konusu yemeklerden İstanbul Hıfzıssıhha Enstitüsü'nde incelenmek üzere numune aldı.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan apartman görevlisi, Şahin Ali Yerlikhan'ın kayınbiraderinin sabah saatlerinde eve geldiğini söyledi. Kapının çilingir yardımıyla açıldığını belirten görevli, “Birlikte içeriye girdik ve Ali Şahin Yerlikhan'ın mutfakta yerde ölü olarak yattığını, eşinin ise kaskatı kesilmiş halde bilinci kapalı olarak bulduk. Akşam bir marketten aldıkları tavuk ve mantardan yedikten sonra fenalaşmışlar. Gelinleri de çalıştığı hastaneye götürerek serum verdikten sonra tekrar evlerine getirmiş. Sabah da bu olay yaşandı.” diye konuştu.

Şahin Ali Yerlikhan’ın kalp cerrahı olan ve ABD’de bulunan oğluna da acı haber ulaştı. Kalp hastalığı da bulunan Yerlikhan’ın cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin tespit edilebilmesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

03 Şub 2015 - 12:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber