Kuyumcuyu soydular

Kuyumcunun vitrin camını kıran hırsızlar, 2 kg altın çaldı

- Akın BAYCAN ALANYA'DA kuyumcu vitrinin camını kıran hırsızlar, 2 kilogram altın çaldı. Alınan bilgiye göre, saat 04.00 sıralarında Saray Mahallesi Atatürk Caddesi'nde bulunan Hüseyin Öner ve Şeref Öner'e ait kuyumcu dükkanının kepenklerin kilidini kestikten sonra vitrin camını kıran 2 kişi, vitrindeki 2 kilogram ağırlığında altın ziynet eşyalarını alarak motosikletle kaçtı. Olay sırasında iş yerindeki alarmın çalması nedeniyle harekete geçen polisin uyarısı üzerine iş yerine gelen dükkan sahipleri Hüseyin Öner ve Şeref Öner, yaptıkları inceleme sonucunda yaklaşık 2 kilogram ağırlında işlenmiş altının çalındığını beyan ettiler. Zanlıların, vitrinde bulunan bazı altın eşyaları alamadan kaçtıkları belirlendi. İş yeri sahiplerinden Hüseyin Öner, yaptığı açıklamada, olayın saat 04.00 sıralarında iki kişi tarafından gerçekleştirildiğini öğrendiklerini söyledi. İş yerinin karşısında oturan bir apartman sakininin, zanlıları gördüğünü ve polise haber verdiğini anlatan Öner, ''Ne yazık ki, olay sadece bir kaç dakika sürmüş. İki kişi gelmiş. Biri kepengi bağlayan kilidi kesmiş, diğeri de camı kırdıktan sonra vitrinde elinin uzanabildiği altınları almış. Alarmın çalmasından panikleyen zanlılar, çok kısa sürede alabildiklerini alıp, motosiklete binerek hızla uzaklaşmış'' diye konuştu. Çalınan altınların değerinin 120 bin liranın üzerinde olduğunu dile getiren Öner, aynı vitrinde bulunan çok sayıda altının da zanlılar tarafından çalınamamış olmasını şans kabul ettiklerini söyledi. İş yerinde güvenlik kamerası bulunmadığını belirten Öner, ''Bitişiğimizdeki derici dükkanının güvenlik kamerası var. Ancak, gece yarısından sonra bir süreliğine elektriklerin kesilmiş olması nedeniyle sistem devre dışı kalmış. Bu nedenle elimizde herhangi bir görüntü yok'' diye konuştu. Olay yerinde parmak izi alan ve inceleme yapan polis, zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

#

26 Şub 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber