Kurşunlamaya 4 tutuklama

Alanya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amir Yardımcısı Komiser Ökkeş Aslan'ı vurma olayına karışan 11 kişiden 4'ü tutuklandı

TOSMUR beldesinde daha önce silahla yaralama olaylarına karıştıkları gerekçesiyle bir grubun takibe alınan aracından ateş edilmesi sonucu Alanya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amir Yardımcısı, komiser yardımcısı Ökkeş Aslan vurulmuştu. Takibin ardından yakalanan S.Ç, F.K. (33), R.Ş. (23), O.K. (25), M.Ç. (32), E.G. (26), M.A. (21), B.B. (18) ve T.S. (31) ile bu kişilerin arkadaşları olduğu belirtilen kadınlar T.H. (30) ve H.A. (20) evlerinde gözaltına alınmıştı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan polis memuruna ateş edilen otomobilde bulanan S.Ç, F.K, R.Ş. ile O.K, çıkarıldıkları mahkemece "Görevli memuru ateşli silahla öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklandı. Diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Öte yandan komiser yardımcısı Ökkeş Aslan'ın hastanedeki tedavisinin sürdüğü, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Tosmur beldesinde, daha önce silahla yaralama olaylarına karıştıkları gerekçesiyle aranan S.Ç'nin (31) yerinin tespit edilmesi üzerine polis, bu kişi ile yanındakilerin bulunduğu 07 HDH 80 ve 07 NIA 17 plakalı otomobilleri takip etmeye başlamış, bir süre devam eden takibin ardından Güzeller Sokak'ta sıkıştırılan 07 HDH 80 plakalı otomobilden polisin "Dur" ihtarına ateşle karşılık verilmişti.
Otomobilden açılan ateş sonucu Alanya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amir Yardımcısı, komiser yardımcısı Ökkeş Aslan karnından vurulmuştu. Yaralı polis, polis otomobiliyle Alanya Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alınmıştı.
Bu otomobildeki S.Ç, F.K, R.Ş ve O.K. ile farklı bir yöne giden 07 NIA 17 plakalı otomobilde bulunan M.Ç, E.G, M.A, B.B. ve T.S. kısa süren kovalamacanın ardından yakalanmıştı. Otomobillerde yapılan aramada toplam 3 adet pompalı tüfek, bir tabanca, çok sayıda mermi ve bir miktar esrar ele geçirilmişti.
Bu kişilerin arkadaşları olduğu belirtilen kadınlar T.H. (30) ve H.A. (20) da evlerinde gözaltına alınmıştı.

#

19 Şub 2013 - 00:51 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber