Korsan kitap operasyonu

ALANYA ve Antalya genelinde polisin yaptığı operasyonda 57 bin 500'ü sahte bandrollü olmak üzere toplam 76 bin 100 adet korsan kitap ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden 11'i adliyeye sevk edildi. İl Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Güvenlik Şube Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü operasyonda Alanya, İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. İşyeri, ev ve depolara yapılan baskınlarda 37 bin 500 sahte bandrol, 18 bin 600'ü bandrolsüz, 57 bin 500'ü sahte bandrollü 76 bin 100 kitap, tüfek, 12 bin lira ve kitaplara ait bilgisayar dökümanları ele geçirildi. Gözaltına alınan 16 şüpheliden 5'i ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, 11 şüpheli ise sorgularının ardından 'Suç işleme amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek', 'Fikir ve sanat eserleri kanununa muhalefet' ve 'Vergi Usul Kanunu'na muhalefet' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Depolarda gizlenen ve kitap fuarlarında satılması planlanan kitaplar ile sahte bandroller polisler tarafından çuvallarla toplandı.


#

19 Şub 2013 - 00:50 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber