Konya'daki cinayetin zanlıları Alanya'da konaklamış

Alacak verecek meselesi yüzünden işlenen cinayetin ardından zanlıların Alanya'ya gelerek bir otelde konakladıklarını ortaya çıktı

KONYA'NIN Beyşehir ilçesinde 2 gün önce kaybolan İbrahim Çakır'ın, alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışmada öldürülüp, cesedinin de Manavgat’ta ormanlık alana gömüldüğü ortaya çıktı. Şüphelilerin Çakır’ı ormanlık alana gömdükten sonra geceyi geçirmek için Alanya'ya gelerek bir otelde kaldıkları öğrenildi. Beyşehir’de yaşayan İbrahim Çakır, geçen Pazar günü aniden ortadan kayboldu. Çakır'a ulaşamayan yakınlarının ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili olarak 23 yaşındaki Yusuf Z. ve Mehmet S.'yi Konya'da gözaltına aldı. Yapılan sorguda, Yusuf Z., İbrahim Çakır'ı öldürüp, cesedini ise arkadaşı Mehmet S.'nin yardımıyla götürdükleri Manavgat’ın Yaylaalan Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alana gömdüklerini itiraf etti.
CESEDİ ORMANLIK ALANDA BULUNDU
Manavgat'a getirilen şüphelilere yer gösterme yaptırıldı. Manavgat Adliyesi'nden bir savcı ve Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı'ndan ekiplerin yer aldığı yer gösterme sırasında, Çakır'ın cesedi yol kenarına yakın bir yerde, 40-45 santimetre derinlikte kazılan çukurda bulundu. Yapılan incelemenin ardından ceset, otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu'na konuldu. Şüpheliler ise Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Beyşehir'e götürüldü.
BORÇ TARTIŞMASINDA ÖLDÜRMÜŞ
Yusuf Z., polisteki ifadesinde, Huğlu'da av tüfeği imalatı yaptığını ve bir süre önce Çakır'dan bir miktar borç alarak taksitler halinde ödemeye başladığını söyledi. Olay günü kalan 7 bin TL borcunu ödemek için Beyşehir'e geldiğini ve Çakır ile buluşarak şehir dışına çıktıklarını ifade etti. Yusuf Z., burada Çakır ile borç miktarının daha fazla olduğunu iddia edince tartıştıklarını ve kendisine küfrettiğini söyledi. Araçtan inip bagajdaki av tüfeğini aldığını söyleyen Yusuf Z., Çakır'ın elini beline atmasından korkarak tüfekle ateş ettiğini iddia etti.
'OTOMOBİLİ İSTASYONDA YIKADIK'
Çakır'ın olay yerinde öldüğünü anlatan Yusuf Z., bunun üzerine maktulü arabanın bagajına koyduğunu, Beyşehir'e giderken yolda arkadaşı Mehmet S.'i aradığını aktardı. Olayı anlattığı Mehmet S.'nin teslim olması gerektiğini söylediğini, ancak bunu kabul etmediğini belirten Yusuf Z., daha önce tüfek satmak için geldiği Manavgat'a bağlı Yaylaalan civarında yol kenarına Çakır'ı gömdüklerini belirtti. Dönüşte Manavgat'ta bir akaryakıt istasyonunda otomobili yıkadıklarını anlatan Yusuf Z., geceyi geçirmek için Alanya'ya gelerek bir otelde kaldıklarını ve ertesi gün Konya'ya döndüklerini söyledi.

22 Şub 2017 - 22:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber