Kasten adam öldürmeye 37 suçlara yardıma 24 yıl hapis cezası

ALANYA'DA kan davası yüzünden 1 kişinin bıçaklanarak öldürüldüğü, 1 kişinin de yaralandığı olayla ilgili davanın karar duruşmasında, sanıklardan Murat Barut 37 yıl, Gürcistan uyruklu Ramila Babaeva ise 24 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı

DİYARBAKIR'DA Şubat 2011’de arazi anlaşmazlığı yüzünden işlendiği iddia edilen cinayetin ardından başlayan kan davasında, 22 yaşındaki Murat Barut ve 26 yaşındaki Mehmet Şah Barut, babalarının ölümünden sorumlu tuttukları 23 yaşındaki Deniz Çelik ve 24 yaşındaki Ercan Çelik kardeşlerin Alanya’da olduğunu öğrendi. Mehmet Şah Barut, Gürcistan uyruklu kız arkadaşı 30 yaşındaki Ramila Babaeva’dan yardım isteyerek sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla Ercan Çelik ile arkadaş olmasını sağladı. İddiaya göre Ramila Babaeva’nın yardımıyla 1 Aralık 2012 günü Cumhuriyet Mahallesi’nde Murat Barut ve Mehmet Şah Barut, Ercan ve Deniz Çelik kardeşlerin önünü kesti. Çıkan kavga esnasında yanında getirdiği tabancayla ateş etmek isteyen Barut kardeşler, silahın tutukluk yapması üzerine Çelik kardeşlere bıçakla saldırdı. Saldırı sonucu Ercan Çelik yaşamını yitirirken, Deniz Çelik ise ağır yaralandı. Olaydan sonra kaçan şüphelilerden Murat Barut, Mehmet Şah Barut, Ramila Babaeva İstanbul’da, şüphelilere yardım ettiği iddia edilen Remzi T. ise Diyarbakır’da yakalandı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 20 Şubat 2014 tarihinde görülen mahkemede, Mehmet Şah Barut ve Remzi T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, diğer sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Alanya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz hafta görülen karar duruşmasında hakim karşısına çıkan sanıklardan Murat Barut, ‘kasten adam öldürmek’ suçundan 37 yıl, Ramila Babaeva ise ‘suçlulara yardım etmek’ suçundan 24 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca tutuksuz yargılanan diğer sanıklar Mehmet Şah Barut ve Remzi T.’nin beraatına karar verdi.

29 Eki 2014 - 09:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber