Kaçak işçilere göz açtırılmıyor

Konaklı, Kestel, Mahmutlar, İncekum ve Kargıcak beldelerinde yapılan denetlemelerde kaçak olarak çalıştığı tespit edilen 7 kişi sınırdışı edildi

KONAKLI, Kestel, Mahmutlar, İncekum ve Kargıcak beldelerinde jandarma ve Antalya Turizm İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde kaçak olarak çalıştıkları belirlenen yabancı uyruklu 7 kişi, yakalanarak sınırdışı edildi.
Alanya Kaymakamlığı tarafından oluşturulan Yabancı Uyruklu Şahısların Çalışma İzni Kontrolü Komisyonu kararıyla başlatılan operasyon kapsamında, Alanya İlçe Jandarma Merkez Karakol Komutanlığı ve Antalya Turizm İl Müdürlüğü görevlileri tarafından Konaklı, Kestel, Mahmutlar, İncekum ve Kargıcak beldelerinde, bazı otel ve işyerleri takibe alındı. Ekiplerin takip çalışması sonucu otel ve iş yerlerinde çalışma izni olmaksızın çalıştıkları fotoğraflarla delillendirilen, Özbekistan uyruklu D.S., N.B., X.M., Gürcistan uyruklu F.V., I.M., T.B. ve Azeri uyruklu A.E. gözaltına alındılar. Haklarında yasal işlem yapılan yabancılar, sınır dışı edilmek üzere Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Amirliği ekiplerine teslim edilirken, denetimlerin aralıksız süreceği öğrenildi.
4 ayrı firmada sigortasız olarak çalıştıkları belirlenen yabancılara iş veren firma sahiplerine ise 7 bin 300'er lira para cezası kesildi.

22 Haz 2013 - 09:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber