IŞİD'in Antalya'da planladığı kanlı eylemler ortaya çıktı

Ankara'da 10 Ekim'de tren garı önündeki kanlı katliamın azmettiricisi olduğu öne sürülen Yunus Durmaz'ın, bilgisayarının şifresi nihayet çözüldü ve bilgisayarda, IŞİD'in kanlı eylemler tertip etmek üzere hedefine aldığı noktalar tek tek belirlendi

ANKARA'DA 10 Ekim'de tren garı önündeki kanlı katliamın azmettiricisi olduğu öne sürülen Yunus Durmaz'ın, bilgisayarının şifresi nihayet çözüldü ve bilgisayarda, IŞİD'in kanlı eylemler tertip etmek üzere hedefine aldığı noktalar tek tek belirlendi.

Kanlı terör örgütünün Türkiye'yi kana bulamak üzere planladığı terör eylemlerinin odağında, Antalya ile birlikte 19 şehirde 26 ayrı nokta olduğu anlaşıldı.

Gaziantep'te ele geçirilen ancak burada açılamayan bilgisayar, gönderildiği Ankara'da bilgisayar mühendisleri ve uzmanlardan oluşan bir ekip tarafından uzun uğraşlar sonunda, şifresi çözülerek açıldı ve dehşet bilgilere ulaşıldı.

Bilgisayarda, Antalya'da Kasım ayında düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi'ne katılacak dünya liderlerine yönelik eylemlerin yanı sıra, Antalya'daki çeşitli eğlence mekanlarına kanlı saldırılar düzenlenmesine yönelik planlar ortaya çıktı.

IŞİD militanlarının, Antalya'ya gelerek, G-20 Zirvesi'nin yapılacağı Belek'teki lüks oteller, liderlerin bu otellere gidiş ve dönüş güzergahlarına ilişkin ayrıntılı keşif çalışması yaptıkları, güzergah üzerinde bombalı saldırılar yapılabilecek noktaları tespit ettikleri ve elde ettikleri bilgi ve notları bu bilgisayara kaydettikleri anlaşıldı.

Alınan istihbaratların Antalya polisine zamanında bildirilmesiyle, polisin aldığı güvenlik önlemlerini gözden geçirip, önlemleri artırdığı ve sıkı tedbirler sayesinde IŞİD'in kanlı bir eylem yapmasının önüne geçildiği ifade ediliyor.

Kanlı terör örgütü IŞİD militanlarının yaptıkları keşif çalışmaları kapsamında Antalya'daki eğlence mekanlarını da inceledikleri, çeşitli keşif çalışmaları yaptıkları ve canlı bomba eylemi dahil, alternatif eylem planları yaptıkları da bilgisayar kayıtlarından saptandı.

28 Oca 2016 - 19:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber