İlkokullu Resul’un esrarengiz ölümü

Okulda yangın merdivenlerinden düşen Resul, 14 gün sonra öldü. Resul’un kapısı açık bırakılan merdivenden nasıl düştüğü belirlenemezken, baba “Oğlumun nasıl öldüğünü bilmek istiyorum” dedi

HADIMKÖY

İBB Evliya Çelebi İlköğretim Okulu’nun yangın merdivenlerinden yere düşen 5. sınıf öğrencisi, 11 yaşındaki Resul Yaşar, 14 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Resul’un kapısı açık bırakılan yangın merdivenine nasıl geldiği ve neden düştüğü belirlenemezken, babası Murat Yaşar, “Oğlumun neden ve nasıl öldüğünü bilmek istiyorum. Bu baba olarak benim hakkım” dedi.    

Ambulans gecikti

İBB Evliya Çelebi İlköğretim Okulu 5. sınıföğrencisi Resul Yaşar, 5 Ocak’ta öğle yemeğini evinde yedikten sonra tekrar okuluna döndü. Saat 12.45 sıralarında okulun arka kısmından yere düşme sesi duyulurken ne olduğu anlaşılamadı. Kısa bir süre sonra bir öğrencinin okul içinde feci şekilde bağırması üzerine yangın merdivenlerine doğru koşan öğretmenler, yerde kanlar içinde yatan Resul’u gördü. Resul’un yangın merdiveninden arka bahçeye düştüğü ve ağır yaralı olduğu anlaşıldı. Resul için ağırılan ambulans yaklaşık 70 dakika sonra olay yerine gelebildi. Hastanede beyin ameliyatına alınan Resul’un kafatasının parçalandığı ve iç organlarının bir çoğunun düşme sonucu hasar oluştuğu belirlendi. Ancak hastane doktorları çocuklar için yoğun bakım ünitesi bulunmadığını, Resul’un ameliyattan sonra başka bir hastaneye sevk edilmesi gerektiğini söylediler.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ne sevk edilen Resul, burada 14 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Resul’un babası Murat Yaşar, oğlunun ölümüne ilişkin hiçbir şey bilmediklerini belirterek, “Tek bir gerçek var o da bir çocuğumun öldüğü. Oğlum oraya nasıl çıktı? Kendi mi atladı yoksa biri mi attı? Ortada bir ihmal var. Suç duyurusunda bulunacağım. Oğlumun neden ve nasıl öldüğünü bilmek istiyorum. Bu baba olarak benim hakkım” dedi.

Milli eğitim Müdürü: Araştırıyoruz

Cenazeye katılan Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, aileye taziyede bulundu. Küçük çocuğun yakınları ise ilçe milli eğitim müdürüne tepki göstererek daha önce konuyla hiç ilgilenilmediğini iddia etti. Resul’un öğretmenlerin ihmali sonucu öldüğü iddiaları sorulan Milli Eğitim Müdürü Dağ, “Olay halen araştırılıyor. Hem idari hem adli olarak her yönüyle araştırma yapılıyor. İhmal olup olmadığını şimdi söylemek mümkün değil” dedi.

14 Oca 2015 - 10:30 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber