İki doktora SGK’yı dolandırma davası

Birçok vatandaşı hastalığa yakalanmış gibi göstererek sahte reçetelerle SGK’yı dolandırdıkları öne sürülen Dr. Şevki M. Doç. Dr. Ahmet Ş. ve eczacı Fahrettin T’nin 7 yıla kadar hapsi istendi

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre, Sosyal Güvenlik Kurumu Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından Özel Toplum Cerrahi Tıp Merkezi’nde görevli doktor Şevki M., ve kendi özel muayenesinde hasta kabul eden doçent doktor Ahmet Ş. hakkında kurumu zarara uğrattıkları iddiasıyla iki ayrı rapor düzenlendi. Raporda, iki doktor tarafından hastalara tedavi yapılmamış olmasına rağmen usulsüz işlemler yapıldığı ortaya çıktı. Hastaları kendi özel muayenehanesine yönlendiren Doç.Dr. Ahmet Ş.’nin, bu hastalara sanki özel bir tıp merkezinde hizmet verilmiş gibi gösterdiği ortaya çıktı. Yine aynı doktorun kendi kaşesi yerine başka bir doktorun kaşesini kullanarak çok sayıda sahte reçete tanzim ettiği belirlendi.

150 hayali diyabet hastası

Doktor Şevki M.’nin de yine sahte reçeteler düzenledikleri bu yolla 150 kişiyi diyabet hastası gösterdiği ortaya çıktı. Yapılan incelemede hasta muayene ve reçete bilgileri ile hastane kayıtlarının uyuşmadığı, reçete protokol numaralarının ise uydurma olduğu tespit edildi. SGK raporunda ayrıca eczane sahibi Fahrettin T.’nin de, Doç. Dr. Ahmet Ş.’nin düzenlediği sahte reçeteleri SGK’ya fatura ederek kurumu zarara uğrattığı belirtildi. İddianamede Doç. Dr. Ahmet ile Fahrettin T. arasında kurumu zarara uğratmak hususunda işbirliği yapıldığı, reçete tanzim edilen hastaların birçoğunun eczaneye dahi gitmediği anlatıldı. SGK müfettişleri reçetelerde isimleri yazan vatandaşların ifadelerine başvurdu. Vatandaşlar, şüpheli doktorlara muayene olmadıklarını, eczaneden alınmış gibi gösterilen ilaçları kullanmadıklarını anlattılar.

250 bin TL zarar 

İddianamede iki doktorun eczane sahibi Fahrettin T’yle işbirliği yaparak SGK’yı 250 bin TL zarara uğrattıkları öne sürüldü. İddianamede SGK raporuna göre şüphelilerin kamu kurumu zararına nitelikli dolandırıcılık suçlarını işledikleri belirtilerek 2 yıldan 7’şer yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmaları istemiyle yargılanmaları istendi.

25 Tem 2015 - 09:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber