İğrenç olay! 4 erkek çocuğuna...

SİNOP'un Gerze İlçesi'nde kurulan Gençlik İlim ve Hikmet Derneği Genel Başkanı Rafet E., dernekte eğitim alan yaşları küçük 4 erkek çocuğa cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. Derneğin Gerze'deki faaliyeti de savcılık tarafından durduruldu

İstanbul'da bir belediyede teknik eleman olarak görev yapan Rafet E.'nin memleketi Gerze'de bazı arkadaşlarıyla Gençlik İlim ve Hikmet Derneği'ni kurdu. Milli ve manevi değerlere bağlı gençler yetiştirmek için çocuklara dini eğitim ve öğrencilere de destek kursları verilen derneğin başkanlığına da İstanbul'da birçok sivil toplum kuruluşlarında görev aldığı söylenen Rafet E. getirildi.

 

İstanbul'da oturan ve sık sık Gerze'ye giden Rafet E. hakkında 7- 8 yaşlarında 4 çocuğa cinsel tacizde bulunduğu ileri sürüldü. Çocukların ailelerinin şikayeti üzerine geçen hafta Gerze Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Savcılığın talebi üzerine Gerze Asliye Ceza Mahkemesi de İstanbul'da bulunan Rafet E. hakkında tutuklama kararı verdi. Gençlik İlim ve Hikmet Derneği'nin faaliyetleri de durduruldu.

 

Rafet E., oturduğu İstanbul'da gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sinop'a 40 kilometre uzaklıkta deniz kenarında bir tatil köyüne andıran 14 bin nüfuslu Gerze İlçesi'nde olayın duyulması herkesi şoke etti.

 

BAŞKAN: GEREKLİ CEZA VERİLSİN 

 

Gerze Belediye Başkanı CHP'li Osman Belovacıklı, İlim Gençlik ve Hikmet Derneği'nin bir yıldır faaliyette olduğunu, cinsel taciz olayını savcılık soruşturması sırasında öğrendiklerini söyledi.

 

Tacize uğradıkları belirtilen çocukların ailelerine haber vermesiyle savcılığın hemen soruşturma başlattığını belirten Başkan Belovacıklı, "Çocukların aileleriyle görüştük. Çocuklar daha çok zarar görmesin diye isimlerini gizli tutuyoruz. Devlet bunların üzerine iyi gitsin, gerekli ceza versin. Bunun affı da olmasın" dedi.

06 Ağu 2015 - 21:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber