Hırsızı Facebook yakalattı

Eski telefonunu satmak için girdiği mağazada sıfır telefon çalan zanlı, ilginç bir yöntemle yakalandı

HIRSIZLIK yapan zanlıyı sosyal paylaşım sitesinde arayan mağaza sahibi zanlının düğünlerde bağlama çaldığını öğrendi. Mağaza sahibi, bağlama çalması için anlaşma yapmak üzere çağırdığı zanlıyı yakalayarak polise teslim etti. Zanlının hırsızlık yaptığı anlar kameralarca kaydedildi. Edinilen bilgiye göre olay, Antalya’nın Muratpaşa ilçesi, Kızılsaray Mahallesi, Yener Ulusoy Bulvarı üzerinde cep telefonu satışı yapan bir mağazada meydana geldi. İddiaya göre, ikinci el telefon satmak için cep telefonu mağazasına gelen Burak T.(19) işyeri sahibinin bir anlık dalgınlığından faydalanarak vitrindeki bin 700 TL değerindeki telefonu çaldı. Burak T’nin mağazadan ayrılmasının ardından vitrindeki telefonun yerinde olmadığını gören mağaza sahibi Mehmet Demir, güvenlik kameralarını inceledi ve hırsızı tespit etti.

FACEBOOK’TA ARAYIP BULDU

İkinci el satışı yaparken kimlik fotokopisini aldığı zanlı Burak T’yi sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta arayan Demir, zanlıya kısa sürede ulaştı. Zanlının hesabını inceleyen Demir, Burak T’nin düğünlerde bağlama çalarak geçimini sağladığını öğrendi. Arkadaşlarıyla plan yapan Demir, zanlıyı ilginç bir yöntemle yakaladı.

'BAĞLAMA ÇAL' DİYEREK YAKALADI

Durumu esnaf arkadaşlarına anlatan Demir, diğer esnafın da yardımıyla Burak T. ile düğünde bağlama çalması için anlaşmak üzere iletişime geçti. Anlaşma yapmak için randevu yerine gelen zanlı Burak T. yakayı ele verdi.

HIRSIZLIK ANI KAMERALARA YANSIDI

Zanlı Burak T’nin cep telefonunu çaldığı anlar güvenlik kameralarınca kaydedildi. Görüntülerde sol kolunda montuyla mağazaya gelen zanlının elindeki telefonu satmak istediği ve satış işlemleri için birtakım belgeleri imzaladığı görüldü. İşyeri sahibinin satış işlemlerini tamamladığı sırada vitrine yönelen zanlının vitrindeki bir telefonu alarak sol kolu üzerinde duran monta sakladığı da güvenlik kameralarınca kaydedildi. Polise teslim edilen zanlının başka mağazalardan da hırsızlık yaptığı ileri sürüldü.

09 Kas 2014 - 22:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber