Havalimanındaki saldırıda ölü sayısı 5'e yükseldi

Afganistan’da Kabil Havalimanı’nın giriş kapısında bomba yüklü bir aracın patlatıldığı intihar saldırısında en az 5 kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin de yaralandığı bildirildi

Afganistan’daKabil Havalimanı’nın giriş kapısında bomba yüklü bir araç patlatılarak intihar saldırısı gerçekleştirildi. Yetkililer, öğle saatlerinde meydana gelen saldırıda yaralıların hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındığını kaydetti. Yetkililer, çok sayıda güvenlik görevlisi ve ambulansın bölgeye sevk edildiğini kaydederek, Taliban’ın üstlendiği saldırıda havaalanının giriş kapısı yakınlarında bulunan zırhlı araçların hedef alındığını bildirdi.

Olaya tanık olan Şerzat Rehini, intihar saldırısının şiddetli olduğunu ve patlama sesini duyunca olay yerine koştuğunu belirterek, “Burada dükkanı olan bir arkadaşın yanında çalışanı vardı yaralanmıştı. Hemen caddenin köşesine taşıdım. Buradan geçen bir polis arabasına yaralıyı hastaneye götürmemiz gerektiğini söyledim. Herkes bir patlamanın daha olacağını söyledi, ben de korkudan kaçtım saklandım” dedi.

Fehim Turhi ise, olay yerinde her şeyin yandığını, alev aldığını kaydederek, “Herkes yanıyordu, arabalar bozulmuştu. Buradaki her şey mahvolmuştu. Hükümetten güvenliği sağlamasını istiyorum. Eğer sağlayamayacaksa istifa etsin, başkaları gelsin. Afganistan halkı mahvoldu” ifadesini kullandı.

Kabil Emniyet Komutanı Abdurrahman Rahimi, saldırının Taliban'ın kendi kayıplarını telafi etmek için ve hala ‘buradayız’ mesajı vermek için gerçekleştirdiğini belirterek, “Havalimanı önünde Corolla model bir arabayla saldırı gerçekleştirildi. Bunun neticesinde 5 vatandaşımız hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı. Bu yaralıların 3‘ü çocuk” açıklamasını yaptı.

10 Ağu 2015 - 15:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber