Hanutçu Timi işbaşında

ALANYA'DA turist ve vatandaşı rahatsız eden hanutçulara karşı mücadele başlatan Emniyet Müdürlüğü bünyesinde dört polisten oluşan "Hanutçu Timi" kuruldu. Şort ve tişört giyerek turist gibi görünen bu timin kamerayla kaydettiği hanutçulara ait görüntüler, basınla paylaşıldı.

- Akın BAYCAN Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü, caddelerde hanutçuluk yaparak turisti ve vatandaşları rahatsız eden esnafı tespit etmek amacıyla farklı bir yönteme başvurdu. Özel olarak dört kişiden oluşan "Hanutçu Timi" kuran İlçe Emniyet Müdürlüğü, turistlerin yoğun olarak bulunduğu bölgelerde 24 saat görev yaparak hanutçuluk yapan esnafı tespit ediyor. Şort, tişört gibi farklı elbiseler giyerek ellerindeki kamerayla iş yerlerini takibe alan tim, hanutçuluk yapan esnafı görüntülüyor. Turist gibi görünerek dikkat çekmeden görevlerini yapan polislerin kaydettikleri görüntüler sonucunda da hanutçuluk yaptığı tespit edilen kişiler ve iş yerleri hakkında yasal işlem yapılıyor. Alanya sokaklarında geçen yaz dönemi göreve başlayan timin kaydettiği görüntüler sonucunda bir yılda hanutçuluk yaptığı belirlenen 94 iş yerine yasal işlem yapıldığı bildirildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından basına dağıtılan görüntülerde, hanutçuluk yaparak turistleri rahatsız eden tekne çalışanları, restoran, tuhafiye, gözlükçü, kuaför gibi farklı iş yerleri bulunuyor. Göröntülerde turistleri kendi iş yerlerinde alışveriş yapmaya zorlayan iş yeri çalışanlarının, turistlerle yaptığı diyaloglar, el şakaları gibi davranışlar yer alıyor. Emniyet Müdürü Erkan Dur, dört kişiden oluşan hanutçu timinin görev yaptığı süre boyunca 94 iş yeri hakkında yasal işlem yapıldığını kaydetti. Hanutçulukla mücadele amacıyla aldıkları önlemi arttırdıklarını ifade eden Dur, hanutçu timindeki görevli polis sayısını da çoğaltmayı planladıklarını belirtti. Dur, hanutçu timinin hanutçular haricinde turistleri davranışlarıyla rahatsız eden ve suç unsuru davranışlar sergileyen kişileri de görüntülediğini aktardı.

#

23 Mar 2011 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber