Hamile eski eşini sokak ortasında...

Adana'da 15 yaşında, 15 bin lira başlık parasıyla zorla evlendirilen 26 yaşındaki 7 aylık hamile kadın evlendiği günden beri sürekli şiddet gördüğü için boşanınca eşi tarafından yine sokak ortasında darp edildi

Edinilen

bilgiye göre, 26 yaşındaki Ayşe Demir, 11 yıl önce 15 bin lira başlık parasıyla Şanlıurfa ilçesinde ailesinin zoruyla Halil Demir (35) ile evlendirildi. Evlendikten sonra çift Adana'ya taşındı. İddiaya göre, alkolik olan Halil Demir eşini evlendiği ilk günden bugüne içip içip dövmeye başladı. Bu arada Demir çiftinin 3 kız bir erkek çocuğu oldu. Evliliğin üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen Demir, eşini her gün darp etmeye devam etti.

Önceleri utandığı için eşinin kendisini dövdüğünü kimseye söylemeyen Ayşe Demir, 1 yıl önce polis merkezine giderek şikayetçi olup eşinden boşanmak istediğini söyledi. Polisler ise kocaya işlem yaptı. Demir evden uzaklaştırma alırken Ayşe Demir ise boşanma davası açtı. Demir uzaklaştırma kararı olmasına rağmen eve gelip Ayşe Demir'i darp etmeye devam etti. Üstelik eve geldiği bir günde Ayşe Demir ile birlikte olunca kadın hamile kaldı. Ayşe Demir hamileliğinin 7. ayına geldiğinde mahkeme 3 gün önce çifti boşadı.

SOKAK ORTASINDA BENDEN BOŞANDIN DAYAĞI 

Eşi kendini boşayınca çılgına dönen koca yine alkol alarak, Yüreğir ilçesine bağlı Dedekorkut Mahallesi'nde aramaya başladı. Halil Demir, 826 Sokakta kızı ile birlikte evine doğru giden Ayşe Demir'i sokak ortasında yakaladı. Halil Demir eşine, "Ne oldu beni boşadın rahatladın mı, şimdi huzura kavuştun mu" diye bağırdı. Ayşe Demir'de "Evet huzura kavuştum sen bana 11 yılda birgün gün yüzü göstermedin" diye karşılık verdi. Bunun üzerine koca 7 aylık hamile olan eşini kız çocuğunun yanında darp etti. Koca kadının karnına tekmeyle yüzüne ise yumrukla vurup kaçtı. Darp edilen Ayşe Demir polisi arayıp, "Boşandığım eşim beni darp etti hamileyim karnım ağrıyor" diye ihbarda bulundu.

Polis ise hemen sağlık görevlilerini aradı. Görevliler kadını ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Kadının bebeğinin ve kendi sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken kadın ise kendisini görüntüleyen basın mensuplarını görünce yüzünü kapattı.

FATİH KEÇE-SERKAN ÇETİNKAYA

08 May 2015 - 12:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber