Gazipaşa'da asılsız ihbar paniği

Çakmak’tan gelen otobüs kazası ihbarı Gazipaşa’yı alarma geçirdi. Bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Hastanede her türlü ihtimale karşı acil servis ve 4 ameliyathane hazır bekletildi

GAZİPAŞA'NIN Çakmak Mahallesi’nde bir otobüsün uçuruma yuvarlandığı yönünde ihbar alan jandarma ve hastane alarma geçti. Bölgeye yönlendirilen çok sayıda jandarma ekibi ve ambulans, saatlerce kaza yerini aradı. Jandarma, yaptığı araştırmalar sonucunda belirtilen bölgede herhangi bir kazanın olmadığını tespit ederken, ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, dün sabah saatlerinde 112 Acil Servis hattını arayan bir şahıs, Çakmak Mahallesi’nde bir otobüsün uçuruma yuvarlandığını, 5 ölü ile çok sayıda yaralı olduğunu ihbar etti.
HERHANGİ BİR BULGUYA ULAŞILAMADI
İhbarın ardından bölgeye sağlık ekipleri ve Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler sevk edildi. Jandarma, mahalle içerisinde yaklaşık 4 saat arama yaptı. Yapılan tüm aramalara rağmen bölgede kaza olduğuna dair bir bulguya rastlanmadı. Kaza yapılan yer bulunamayınca, ihbarın akli dengesi yerinde olmayan biri tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Gelen ihbar üzerine Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde de yoğun bir çalışma içerisine girildi. Hastanenin Acil Servis ünitesi boşaltılırken, 4 ameliyathane ile morg hazır bekletildi. Ayrıca her türlü ihtimale karşı hastaneye takviye ekip çağrıldı.
BİNBAŞI ÇİLEK VATANDAŞI UYARDI
Çakmak Mahallesi’nde bir otobüsün uçuruma yuvarlandığı ihbarını duyan Gazipaşa Milli Eğitim ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları ise gelen ihbarın okul servisi olabileceği endişesine kapıldı. Taşıma yapılan okulların müdürlerini arayan Milli Eğitim camiası, okullarda eksik servis olup olmadığı yönünde bilgi aldı. İhbarın asılsız olduğunun anlaşılması yüreklere adeta su serpti. Gazipaşa Garnizon Komutanı Binbaşı Kürşat Çilek, vatandaşları asılsız ihbar yapmamaları konusunda uyardı. Binbaşı Çilek, “Çakmak Mahallesi’nde kaza olduğu ihbarını alan Jandarma ve sağlık ekipleri, bölgede 4 saat kaza yeri aradı. Yapılan aramalar sonunda herhangi bir kaza bulgusuna ulaşılmayınca ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. Yapılan asılsız ihbarlar nedeniyle gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaşılması engelleniyor. Vatandaşlarımız güvenlik güçlerini ve 112 Acil Servis'i asılsız ihbarla meşgul etmesin” diye konuştu.

08 Ara 2016 - 20:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber