"Fetullah Gülen'e zerre kadar sempatim yok"

Antalya'da FETÖ/PDY üyesi olduğu suçlamasıyla tutuklanıp meslekten ihraç edilen Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur, Fethullah Gülen'e zerre kadar sempatisi olmadığını söyledi

ANTALYA'DA FETÖ/PDY üyesi olduğu suçlamasıyla tutuklanıp meslekten ihraç edilen Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur, FetHullah Gülen'e zerre kadar sempatisi olmadığını söyledi.
Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur, derslerde "Yakında iç savaş çıkacak, silahlanın" şeklinde sözler sarfederek halkı isyana teşvik ettiğinin ileri sürülmesi, boşandığı eşinin de FETÖ'cü olduğunu iddia etmesi üzerine geçen 15 Nisan'da 'terör örgütü üyesi olmak ve propagandasını yapmak' suçlamasıyla tutuklandı. Yrd. Doç. Dr. Kanbur, sonrasında ise YÖK tarafından meslekten ihraç edildi.
Hakkında 30 yıla kadar hapis istemiyle Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Yrd. Doç. Dr. Kanbur'un yangılanmasına devam edildi. Davanın üçüncü duruşmasında, 7 aydır tutuklu bulunan Yrd. Doç. Dr. Kanbur ile avukatları Ali Çelik ile Cengizhan Gököz hazır bulundu. Çok sayıda huhuk fakültesi öğrencisinin de izlediği duruşmada tanıkların dinlenmesine devam edildi.
HUKUK ÖĞRENCİSİNDEN ŞOK İDDİALAR
Davanın üçüncü duruşmasında tanıklık yapan Merve Nur Aydemir adlı Hukuk Fakültesi öğrencisi, Yrd. Doç. Dr. Kanbur'un 1 Kasım seçimleri öncesi derslerde siyasi söylemlerde bulunduğunu iddia etti. Aydemir, "Geçen yıl sanık Ceza Hukuku derslerimize giriyordu. Cumhurbaşkanı, hakimler ve savcılar aleyhine sözler söylüyordu" dedi. Aydemir, "1 Kasım seçimlerinden sonra sanığın söylemleri bir süre devam etmedi. Ankara patlamasından sonra sanık yine söylemlerde bulunmaya başladı. Devletle PKK'nın işbirliği yaptığını söylüyordu. 'Oslo'da ne görüşüldüğünü biliyorum' diyordu. 'Kimlerle kucak kucağa oturduğumuzu biliyorum' diyordu. 'Eli uzun adam, insan üstü varlıklara, doğa üstü varlıklara hakaret etmeye utanmıyor' şeklinde imalı bir konuşması olmuştu. Bence burada FetHullah Gülen'i ima etmişti" dedi.
KOMŞULARI SAVUNDU
Duruşmada Yrd. Doç. Dr. Kanbur'un kısa bir süre evli kaldığı dönemde ikamet ettiği apartmandaki komşuları da tanık olarak dinlendi. Yrd. Doç. Dr. Kanbur'un boşandığı eşinin hazırlık safhasında alınan ifadesinde o dönemde eve haftanın bazı günlerinde çok sayıda kişinin geldiğine ilişkin beyanlarının doğru olmadığını söyleyen Hasan Sucular, "Biz Nihat Kanbur ile 2.5 yıl kadar aynı binada oturduk. Biz kendisini evden işine, işten evine giden bir kişi olarak biliriz. Kendisinin evine kalabalık bir grup geldiğini ya da sürekli gidip gelenler olduğunu görmedim" dedi.
Yrd. Doç. Dr. Nihat Kanbur ise tanık Merve Nur Aydemir'in beyanlarının tutarlı olmadığını iddia etti. Yrd. Doç. Dr. Kanbur, "Benim FetHullah Gülen'e karşı zerre kadar sempatim yoktur. Ben hiçbir zaman onu görmedim. Dizinin dibinde oturmadım. El sıkışmadım. Benim konuşmalarım tamamen ifade özgürlüğüne ilişkindir. Silahlı terör örgütüne üye olma suçunun delili olarak gösterilemez" dedi. Verdiği derslerden öğrencilerin geçmekte zorlandığını ileri süren Yrd. Doç. Dr. Kanbur, "Belki de onların ahı var" dedi. 
Sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi. Duruşma sonrası öğrencilerine dönen Yrd. Doç. Dr. Kanbur, "Sizler çok daha iyi hukukçu olacaksınız. Sizlere güveniyorum" dedi.
 

28 Eki 2016 - 17:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber