FETÖ'cü müdür Alanya'da yakalandı

Kilis'te, eski İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar'ın da aralarında bulunduğu 4 emniyet mensubu, Paralel Devlet Yapılanması'na yakınlığıyla bilinen bir dernekle yürütülen projede usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla yaklaşık 7 ay önce meslekten atılmıştı. 7 aydır aranan Akpınar, dün Alanya'da saklandığı evde yakalandı. Akpınar'ın ilk sorgusunun ardından Kilis'e gönderildiği öğrenildi

EMNİYET Genel Müdürlüğü, Paralel Devlet Yapılanması'na yakınlığıyla bilinen Kilis Eğitim ve Sosyal Etkinlikler Derneği ile İl Emniyet Müdürlüğünün 2013 yılında ortaklaşa yürüttüğü Sosyal Destek Programı (SODES) destekli projeye ilişkin inceleme başlatmış ve yapılan incelemede, "Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma ve Destek Programı" adı verilen projeye SODES'ten 300 bin lira finans sağlandığı belirlenmişti. Bunun üzerine eski Kilis Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar, 2. sınıf Emniyet Müdürü Kenan Gök, komiser yardımcısı İbrahim Öztürk ve polis memuru Kemal Kurt hakkında soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında Akpınar, Gök, Öztürk ve Kurt, derslere girmeyen öğretmenlere ücret ödemek suretiyle "yetkisini ve nüfusunu başkalarına çıkar sağlamak amacıyla kötüye kullanmak" suçunu işledikleri gerekçesiyle meslekten ihraç edildi. Ayrıca, alınan malzeme ve teçhizatların dağıtımıyla ilgili "gerekli belge ve tutanakları tanzim etmemek, katılımcıların devam edip etmediklerini takip etmemek, yabancı uyruklu şahıslara gayri resmi ders verdirmek suretiyle görevin takdir ve yerine getirilmesinde hoşgörü ve savsaklama" nedeniyle devleti zarara uğratan şüphelilerin idari olarak cezalandırıldığı, polis memuru Kemal Kurt'un ise kasıtlı olarak "gerçek dışı rapor vermek veya tutanak düzenleyip imza etmek" suçunu işlediği belirlenmişti. Söz konusu kişilerin, ayrıca "İhaleye fesat karıştırma, evrakta sahtecilik, usulsüzlük ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmayan yayınların devlet bütçesiyle temin edilmesi" gibi suçlar işlediği tespit edilmiş ve yürütülen soruşturma çerçevesinde, kentte Paralel Devlet Yapılanması'na yakınlığıyla bilinen özel bir eğitim kurumu, dershane ve derneğe eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Kurum personellerinin tamamını bina dışına çıkaran polis ekipleri, kurumlardaki bilgisayar harddiskleriyle çok sayıda belge ve dokümana el konulmuştu.

04 May 2016 - 16:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Mustafa - Alanya emniyet müdürü nü ve ekibini kutluyorum göz actirmayin bunlara

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Mayıs 16:22
01

eski ortakları unutmayın... - yalnızca onlara değil onların eski ortaklarına da öyle...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Mayıs 16:22

Çorum Haber