Emniyetten abartı egzoza geçit yok

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesine bağlı polis ekipleri tarafından, Kadıköy Bağdat Caddesi üzerinde, modifiyeli araçlara yönelik egzoz kontrolü ve genel trafik uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan uygulamada 35 araca işlem yapılırken, biri Ferrari 7 araç trafikten men edildi

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipleri, Kadıköy Bağdat Caddesi üzerinde gece yarısından sonra uygulama noktası oluşturdu. Trafik polisleri ve motorize ekiplerin görev yaptığı uygulamada, modifiyeli araçlar durduruldu. Uygulamada durdurulan araçların, egzoz ve trafiği tehlikeye düşürüp, düşürmediği kontrol edildi. Egzozlarından yüksek ses çıkan ve abartı egzoz bulunan araçlara, cezai işlem uygulandı. Öte yandan uygulama noktasından hızla kaçan bir otomobil motorize polis ekipleri tarafından takip edildi. Kadıköy’de 7 ayrı noktada oluşturulan ve yaklaşık 4 saat süren uygulamalar hakkında bilgi veren, ekipler Amiri Komiser Ahmet Duman, araçlarda öncelikle egzoz kontrolü yaptıklarını söyleyerek, standartlara uymayan araçlara 88 ile 108 Türk Lirası arasında değişen cezai işlem uyguladıklarını belirtti.

ABARTI EGZOZA ‘KUMANDALI’ ÇÖZÜM 

Uygulamada durdurulan ve egzozları standartlara uymayan araçların bazılarında egzoz kumandasına rastladıklarını söyleyen Komiser Ahmet Duman, egzoz kumandası yardımıyla bazı sürücülerin egzoz sesini kısabildiklerini söyledi. Önceden vana usulüyle kapatılabilen abartı egzozların olduğunu belirten Duman, kumandayla kontrol edilebilen abartı egzozların da sayısının arttığını söyledi. Duman: ”Kadıköy Bölgesi’nde uygulama noktalarımız var. Çeşitli yerlerde drift atan, modifiyeli, aşırı gürültü çıkaran aşırı gürültü çıkaran araçlar üzerinde uygulama yapıyoruz. Burada da görüldüğü gibi, modifiyeli araçlarda egzoz var rahatsız eden. Alttan vana şeklinde tabir edilen aparatla egzozlarını kapatıp açabiliyorlar. Görüldüğü gibi. Kumandası mevcut bunların. Egzozu uygulama noktasına geldiği zaman kapatıp normal ses çıkaracak şekilde ayarlıyor.Vatandaşlar uygulama noktası geçildiğinde uygulama olmadığı zamanlarda da kumandadan kontrol ederek egzozlarını açıp daha çok gürültü çıkarması sağlanıyor. Ve çevreye rahatsızlık veriyorlar. Biz bunları kontrol edip gerekli işlemleri cezaları yazıyoruz. Cezalar 188 lira. Bu tip cezalar 88 ila 188 TL arasında değişmektedir. Şu ana kadar 35 araca bu şekilde işlem yapıldı. 7 araç trafikten men edildi ”dedi.

Aracında kumandalı egzoz bulunan ve trafikte makas attığını söyleyen Okan Salış isimli sürücü de: ”Ceza yedik. Bilmiyorum tam ama cezalar baya ağırlaşmış. Benim aslında çok fazla yaptığım bir şey yoktu ama sonuçta devlet haklı. Makas atmaktan ceza yedik. Egzozdan da fazla ses geliyor onu da düzelteceğiz artık” diye konuştu.

13 Tem 2015 - 10:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber