Duyarsız kalmadık

Avcı ailesinin dramını Yeni Alanya'dan okuyanlar yardıma koştu. Ailenin bir çok sıkıntısı gideriliyor

- Akın BAYCAN
ALANYA'DA 4 kişilik Avcı ailesinin yaşadığı içler acısı durumu gören Alanya halkı duyarsız kalmadı. Sağlık ihtiyaçlarının karşılanması için harekete geçen Alanya Devlet Hastanesi, görme engelli baba İsmail Avcı ve kızı zihinsel engelli Saniye'nin tedavilerine bir an önce başlanılması için Sağlık Kurulu Heyeti’ne başvurularını yaptı. Alanya Belediyesi Sağlık Tabiplik Hizmetleri'ne ait ambulansla Dr. Mehmet Can'ın talimatıyla hemşire gözetiminde evden alınan baba İsmail Avcı ve kızı Saniye Avcı, Alanya Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada Sağlık Kurulu tarafından görülen baba ve kız heyet raporunun ardından tedavi görecekler. Evde tedavisi süren anne Zeynep Avcı'nın ise yine Alanya Belediyesi Sağlık Tabiplik Hizmetleri tarafından kontrolleri yapıldı. Yeni Alanya’da yayınlanan haberin ardından harekete geçen Alanyalı hayırsever iş adamları ise aileyi yalnız bırakmadı. Bilal Mobilya sahibi Bilal Gömeç, aileyi ziyaret ederek, evdeki eksikleri belirledi. Ailenin tüm mobilya ihtiyacını karşılayan Gömeç, “Yaşadığımız yerde herkesin aynı refah seviyesinde olmadığını elbette biliyoruz. Her şeyden önce insan olarak başlıca görevimiz yardıma muhtaç olan insanlara yardım etmek ve insanlığımızı unutmamaktır” dedi. Derya-Pen’in işletmecileri Muharrem Güler ve Mehmet Taşdemir ise hava dahi almayan eve pimapen yapılması için çalışma başlattı. Tuntar Mermer Şirketi sahibi Temel Kalkan ve oğlu Tuncay Kalkan ise aileyi ziyaretleri sırasında evin mermer işlerini yapmak için kolları sıvadı. Vatandaşlar tarafından evin iç duvarları boyanırken elektrik tesisatı ise yenilendi. Evdeki değişiklikleri ve yardımları gören İsmail ise, “Çok mutluyum. Ailem tedavi görecek ve her şey iyi olacak. Ben de iş bulup okuyacak ve aileme bakacağım. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

#

07 Oca 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber