Dökülen hafriyatta insan kemikleri bulundu

Diyarbakır’da Dicle Nehri kıyısına dökülen hafriyatta insan kemikleri bulundu

Hafriyatın

, Şeyh Said ve arkadaşlarının mezarlarının bulunduğunun ileri sürüldüğü alandan getirildiği belirtilirken, kemiklerin de Şeyh Said ya da arkadaşlarının olabileceği bildirildi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube Yöneticisi avukat Muhterem Süren, birden fazla insana ait kemik bulunduğuna dikkat çekerek, “İnceleme sonucunda netleşecek ancak kemikler çok eski” dedi.  Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesine bağlı Fiskaya Mahallesi'nde Dicle Nehri kıyısına yaklaşık bir ay kadar önce dökülen hafriyattan insan kemikleri çıktı. Hafriyatın, Dağkapı Meydanı’nda bulunan özel bir hastane civarından getirildiği belirtilirken, söz konusu alanda, Şeyh Said ve arkadaşlarının kayıp mezarlarının bulunduğu ileri sürülüyor. Kemiklerin bulunduğu alana gelerek incelemelerde bulunan İHD Diyarbakır Şube Yöneticisi avukat Muhterem Süren, İHA’ya yaptığı açıklamalarda, kemiklerin 90’lı yıllara ait olmadığını tahmin ettiklerine dikkat çekerek, “Bu bilimsel araştırma ile netleşecek ancak kemikler çok eski. Eski Alman Hastanesi’nin bulunduğu alanda yapılan kazıdan çıkarılan hafriyatlar buraya dökülmüş. Orada Şeyh Said ve arkadaşlarının cenazelerinin olduğu yönünde iddialar vardı. Kemikler onlara ait de olabilir. Ancak sonrasında idam edilen kişilere de ait olabilir. Yapılacak araştırma sonrasında bu durum netleşecektir” dedi.

05 Nis 2015 - 17:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber