Doktor ve hemşireye saldırdı

Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde hasta yakını saldırdığı Dr. İstemihan Öztürk'ün burnunu ve kolunu kırarken, araya giren hemşire Mehpare Kaya'nın da kolunu kırdı

BOLU'da, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde hasta yakını saldırdığı Dr. İstemihan Öztürk'ün burnunu ve kolunu kırarken, araya giren hemşire Mehpare Kaya'nın da kolunu kırdı. Mahkemeye sevk edilen saldırgan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay dün Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Servisi'nde meydana geldi. Savaş Yöndem 6 aydır hastanede yatmakta olan yatalak kardeşi Hüseyin Yöndem'in tedavisi için bölümde görevli Dr. İstemihan Öztürk'ten bilgi aldı. Savaş Yöndem bu sırada doktora saldırdı. Savaş Yöndem, Dr. İstemihan Öztürk'e önce kafa atarak yaraladıktan sonra yumruklarla saldırmaya devam etti. Savaş Yöndem araya giren hemşire Mehpare Kaya'ya da saldırırken, polis ve güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Yaşanan olayın ardından burnu ve sağ kolu kırılan Dr. İstemihan Öztürk ile sağ kolu kırılan hemşire Mehpare Kaya tedavi altına alındı. Adliyeye sevk edilen Savaş Yöndem adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

10-15 YUMRUK SAYDIM 

Görevli olduğu bölümde tedavisi devam eden Dr. İstemihan Öztürk, 6 aydır binbir emekle gözü gibi baktıkları hastanın ağabeyinin kendisine saldırmasını hak etmediğini belirterek, "Hiçbir sebebi olmayan bir saldırıya uğradım. Hasta yakınına hastanın durumuyla ilgili bilgi verdim ve şu an ameliyata hazır olmadığını anlattım. Yatağa bağımlı bir hasta ve kronik yaraları var. Ben hemşire hanıma bir hasta hakkında bilgi verdiğim sırada hiç beklemediğim bir anda kafa atıp yumruklarla saldırdı. O sırada ben en az 10-15 yumruk saydım kafama doğru. O anda bilincimi kaybettim ve gerisini hatırlamıyorum" dedi.

DOKTORUN ÜSTÜNE ÇIKMIŞ YUMRUKLUYORDU

Hemşire Mehpare Kaya ise beklenmedik bir saldırıyla karşı karşıya kalmanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyleyerek, "Bizim 6 aydır bebeğimiz gibi baktığımız bir hastaydı. Hasta yakını doktorun üzerine çıkmış yumruklarla saldırırken ben arkasına geçip kendime doğru çektim. O sırada beni kollarımdan tutup tartakladı. "Bana niye saldırıyorsun Savaş" diye bağırınca tekrar doktora yöneldi. O sırada doktorumuz çok kötü durumdaydı" diye konuştu.

ELİMİZİ KOLUMUZU KIRDILAR

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Metin Görgü olayı kınadığını açıklayarak, "Çok üzücü bir durum. Niye saldırdı onu bile bilmiyoruz. Hasta yakınını tahrik edecek bir durum da olmadı. Asistanımız en az 1,5 ay çalışamayacak durumda. Hemşiremiz o da doktorumuzu kurtarmak isterken zarar gördü ve kolu kırıldı. O da bir süre çalışamayacak. Bizim elimizi kolumuzu bağlayıp kırdılar" dedi. Bugün, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde toplanan hastane çalışanları ve sendika temsilcileri sağlık çalışanlarına yönelik saldırıyı protesto ettiler.

04 Tem 2014 - 17:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber