DNA örnekleri uyuşmayınca...

Antalya'da geçen 24 Nisan gecesi bakışlarıyla rahatsız ettiği gerekçesiyle öldürülen Yörük Öztaş'ın tırnaklarında tespit edilen DNA örnekleri sanıklara ait çıkmayınca, 3 sanıktan 2'si tahliye edildi

YEŞİLDERE

Mahallesi'nde geçen 24 Nisan akşamı uyuşturucu madde sorduğu kişilerle kavga ettiği iddia edilen Yörük Öztaş'ın cesedi, bir çıkmaz sokakta bulundu. Bira almak için gittikleri marketin önünde Yörük Öztaş'ı bıçaklayıp öldürdükleri iddiasıyla 25 yaşındaki Ahmet Gözekçi, 36 yaşındaki Devrim Özcan ve 27 yaşındaki Mehmet Şirin Yanzı tutuklandı. Olay sırasında markette oldukları iddia edilen 33 yaşındaki Yaşar Hakikat ile suça sürüklenen çocuk 16 yaşındaki H.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan 3'ü tutuklu 5 sanıktan Ahmet Gözekçi dışındakiler olayla ilgileri olmadığını iddia etti. Ahmet Gözekçi ise marketin önüne gelen bu kişinin bakışlarından rahatsız olduğunu, rahatsızlığını göstermek için "Hayrola birader birine mi benzettin" diye sorunca bu kişinin kendisine küfürle karşılık verdiğini söyledi. Araçtan inince bu kişinin elini arkasına götürmesi üzerine korktuğunu ve cebinden bıçağı çıkarıp savurduğunu aktaran Gözekçi şunları anlattı:

"Bıçağı rasgele 3 kez savurdum. Neresine isabet ettiğini görmedim. Sonra dayım Yaşar Hakikat beni otomobile bindirdi. Maktule de 'Bir şeyin var mı' diye sordu. Bu kişi bir şeyi olmadığını söyleyince dayım 'Yürü git başımızı belaya sokma' diyerek uzaklaştırdı. Bu kişi bakkalla evin arasındaki ara yola girip kayboldu." 

SANIKLARIN DNA'SINA UYMADI

Davanın dördüncü duruşmasında, Yörük Öztaş'a ait 10 tırnak parçasının ikisinde birden fazla kişiye ait DNA örneğinin karışık olarak bulunduğunu belirten Adli Tıp Kurumu İzmir Grup Başkanlığı'nın raporu okundu. Raporda, Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'nün sanıklara ait DNA profilleri ile maktulün tırnaklarında tespit edilen DNA örneklerinin uyumlu olmadığı belirtildi. Bu gelişme üzerine cumhuriyet savcısı tutuklu üç sanıktan Devrim Özcan ile Mehmet Şirin Yanzı'nın adli kontrol şartıyla tahliyesini talep etti. Tutuklu sanıkların avukatları da rapora bir diyecekleri olmadığını belirtip müvekkillerinin tahliyesini istedi.

Sanıklardan Ahmet Gözekçi'nin tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme, Devrim Özcan ile tutuklu bulunduğu bir başka cezaevinden SEGBİS üzerinden duruşmaya katılan Mehmet Şirin Yanzı'nın adli kontrol şartıyla tahliyesini kararlaştırdı. Duruşma ertelendi.

11 Oca 2016 - 14:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber