Dava ertelendi

Taksici Yıldırım’ın katil zanlısı dün hakim karşısına çıktı

- Akın BAYCAN
ALANYA'DA 28 Nisan 2008 tarihinde gece saatlerinde taksici Harun Yıldırım'ı (48), boğazını keserek öldürdüğü iddia edilen ve 18 Ağustos günü bir kamyonetten mazot çalarken yakalanarak gözaltına alınan Mesut Z.(19), hakim karşısına çıktı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu bulunan zanlı Mesut Z. ve maktulün yakınları katıldı. Şahitlerin dinlendiği duruşma 25 Ocak 2010 tarihine ertelenirken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Edinilen bilgiye göre, 18 Ağustos 2009 tarihinde Nurhayat Karasu'ya ait 07 E 0627 plakalı kamyonetten mazot çalmaya çalıştığı iddia edilen Mesut Z. (19) adlı zanlı, polis tarafından suçüstü yakalanmıştı. Alanya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde ilk ifadesi alınan Mesut Z'nin, polis tarafından parmak izi incelemesi yapılmış, yapılan incelemede zanlının parmak izi, 28 Nisan 2008 tarihinde öldürülen taksici Harun Yıldırım'ın aracından çıkan parmak izleriyle aynı olduğu tespit edilmişti. Zanlının polise “Olay gecesi taksiye bindim. Dinek'te bulunan evime gidiyorum dedim. Ancak yanlış adres verdim. Ara ve ıssız bir yola girdiğimizde bıçağı boğazına dayadım para istedim. Bana parasının olmadığını söyledi. Ben de boğazını kestim, ancak öldürmek istememiştim. Daha sonra da ceplerine baktım 4 TL çıktı. Onunla birlikte parmağındaki alyansı da alıp kaçtım. Sabah ise alyansı 40 TL’ye bir kuyumcuya sattım” dediği ve suçunu itiraf ettiği öğrenilmişti. İşlediği hırsızlık suçundan dolayı adliyeye sevk edilen zanlı hırsızlık suçundan serbest bırakılmış, aynı gün cinayet suçlamasıyla çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konulmuştu. TAKSİCİ ÖLÜ OLARAK BULUNMUŞTU Hacımehmetli Mahallesi'nde bir taksi içerisinde ceset bulunduğunu gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, 07 H 0843 plakalı araçtaki cesedin Saray Taksi Durağı'nda çalışan Harun Yıldırım'a (48) ait olduğunu belirlemişti. Boğazı kesilerek öldürülen Yıldırım'ın, kalbinde ve karnında bıçak darbeleri tespit edilmişti. Yıldırım'ın sağ elindeki derin kesiklerden, saldırganla bir süre boğuştuğu anlaşılmıştı. MOBESE kayıtlarını inceleyen polis, taksicinin saat 01.57'de beyaz gömlekli bir yolcuyu aracına aldığını belirlemiş ve olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.

#

01 Oca 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber