Çarşafla geldi soyunarak çıktı

Adana’da kara çarşaf giyerek geldikleri kuyumcuyu soymaya çalışan 3 şüpheli, otomatik tabancayla tehdit ettikleri kuyumcu 33 yaşındaki Sadık Acar’dan altınları istedi. Ancak Acar da tabanca çekip direnince panikleyip kaçan şüphelilerden 2’si yakalandı, diğeri aranıyor

OLAY, sabah saat 09.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi’nin Fatih Mahallesi Tellidere Caddesi’nde meydana geldi. İşyerini açan Sadık Acar, kasadaki altınları vitrine yerleştirirken, çarşaflı 2 kişi içeriye girdi, bir kişi ise kapının önünde beklemeye başladı. Otomatik tabancayı Acar’a doğrultan çarşaflılardan biri, altınları uzattıkları çantaya doldurmasını istedi. Acar da çekmecedeki ruhsatlı tabancasını çıkartıp, şüphelilerin üzerine doğru hamle yaptı. 2 şüpheli paniğe kapılınca işyerinden koşarak dışarı çıktı. Fatih Mahallesi ara sokaklarına giren soyguncular ellerindeki silah, çanta ve çarşafları atıp farklı yönlere kaçtı.

Soygun ihbarı üzerine harekete geçen ekipler Fatih, Pınar, Tellidere mahallelerini ablukaya aldı. Ara sokaklara giren polis ekipleri, vatandaşların da yönlendirmesi ile şüpheliler 23 yaşındaki Mazlum Sofi ile 27 yaşındaki Muhammet Sayar’ı, olay yerinden yaklaşık 200 metre ileride Fatih Mahallesi ara sokaklarında yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler kelepçelenerek ekip aracına bindirildi.

SORGUYA ALINDI

İki şüpheli sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Bölgede araştırma yapan ekipler, soygun girişimcilerinin kullandığı otomatik tabancayı bir evin bahçesinde otların arasında, çarşaf, bere ve eldivenleri ise boş arsada buldu. Kaçmayı başaran 22 yaşındaki Ahmet Sayar’ı yakalamak için çalışma sürerken diğer şüpheliler sorguya alındı.

02 Haz 2015 - 16:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber