Baltayla IŞİD çağrısı yaptı

Antalya'da geçtiğimiz hafta adliye binası önünde toplanan gruba elindeki kılıçla saldıran ve serbest bırakılan T.D. bu kez baltayla geldi

 ÇEVREDEKİ

vatandaşları IŞİD'e katılmaya çağıran T.D., adliye polisi tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. 'Kobani eylemlerinde izinsiz gösterilere katıldıkları ve kamu malına zarar verdikleri' iddiasıyla gözaltına alınan 13 kişi, 17 Ekim'de adliyeye sevk edilmişti. Bu kişilere destek vermek için bir grup adliye binası önüne gelmişti. Sloganlar atan grup, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı tarafından uyarılmıştı. Grup aldırış etmeyince Başsavcı Bağcı, polise talimat vererek grubun bahçe dışına çıkmalarını sağlamıştı. Adliyeye geldikten sonra motosikletinden inen T.D. iddiaya göre bina önünde bekleyen gruba yönelik, "Bunların arasında benim bayrağımı indiren var mı?" diye sormuştu. Gruptan ses çıkmaması üzerine elindeki bidon içerisindeki benzini göstericilere doğru döken T.D., motosikletinde bulunan ve üzerinde 'Deli Gaddar' yazılı kılıcı çekmişti. T.D.'nin elindeki kılıçla saldırdığını gören eylemciler, sağa sola kaçmıştı. T.D., polis tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştı. Bahçelievler Polis Merkezi'ne götürülen T.D, önceki gece saatlerinde ifadesinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmış, kılıcına el konulmuştu. Yaşanan olaydan sonra saldırgan T.D. dün sabah saatlerinde yine adliye önüne geldi. Demircide yaptırdığı 'Osmanlı baltası'nın sapına bez bağlayan T.D, yanında getirdiği teypten marşlar çalmaya başladı. Bir yandan da elindeki kağıtta yazan metni okumaya çalışan T.D., çevredeki vatandaşları IŞİD'e katılmaya çağırdı. İddiaya göre, "Her Türk erkeğini IŞİD'le beraber PKK'ya karşı savaşmaya çağırıyorum. Kola içmeyin, sakal bırakın" diye bağırmaya ve küfürler etmeye başlayan T.D.'ye polisler müdahale etti. Hiçbir direnç göstermeyen ve gözaltına alınan T.D. elindeki baltayı da teslim etti.

23 Eki 2014 - 00:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber