Attığı bu mesaj soruldu! Bakın nasıl cevap verdi…

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki  darbe girişiminde adı "Kırşehir Sıkıyönetim Komutanı" olarak yer alan ve "Analizi  Harbiyeli" adlı Twitter hesabını kullandığı tespit edilen eski jandarma kurmay  albay Ömer Kulaç'ın yargılanmasına devam edildi

KIRŞEHŞİR Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Kulaç, tutuklu bulunduğu  cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katıldı. Kırşehir  Barosundan görevlendirilen avukatın da hazır bulunduğu duruşmada, sözde  Sıkıyönetim Komutanlığı görevini kendisini arayan Deniz Kuvvetlerindeki abisi ve  daha önce emrinde çalışan bir binbaşının aramasıyla öğrendiğini ifade eden Kulaç,  bu nedenle Kırşehir'e gitmek üzere 15 Temmuz akşamı yola çıktığını söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı adına yayınlanan  sıkıyönetim listesini bir emir olarak kabul ettiğini belirten Kulaç, yola  çıktığında bunun bir sıkıyönetim olduğunu düşündüğünü, saat 02.30 sıralarında  mola verdiği yerde televizyondan dinlediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve  Başbakan Binali Yıldırım'ın sözlerinden sonra darbe ve kanunsuz bir durumla karşı  karşıya bulunulduğunu anladığını ileri sürdü.

Kırşehir'de ve Türkiye genelinde kontrolün sağlanmaya başlandığını  hissettiği anda teslim olmayı düşündüğünü anlatan Kulaç, kentte ne ile  karşılaşacağını bilmediği için bir süre oyalandığını söyledi.

Kulaç, Kırşehir'de kalamayacağını anlayınca birliğin en az olduğu  kentlerden Nevşehir'e gitmeyi, orada saklandıktan sonra teslim olmayı  tasarladığını, ölüm korkusu nedeniyle bu süreci uzattığını ileri sürdü.

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine doğru ilerlerken 2 trafik polisinin  kapama yöntemiyle "dur" ihtarında bulunduğunu belirten Kulaç, polis kıyafeti  giymiş başka kişiler olabileceğini değerlendirip ihtara uymayarak aracıyla yoluna  devam ettiğini söyledi.

Polislerin çok olduğu bir ortamda teslim olmayı planladığını,  Hacıbektaş ilçesi yakınında bunu gerçekleştirdiğini belirten Kulaç, şöyle devam  etti:

"İki polise teslim olursam başıma bir şey gelir diye teslim olmadım.  Trafik polisleri arkamdan devam etti. Ben şöyle düşündüm, 'dur ihtarına uymayınca  eğer gerçekten Emniyet Müdürlüğünün ekibiyse birçok ekibi yönlendirecekler, önüme  barikat kuracak ekipler. Çok polisin olduğu bir ortamda teslim olayım' diye devam  ettim. Hacıbektaş'ta birçok ekiple önüm kesilmişti. Arabamdan inip ellerimi  kaldırarak teslim oldum. Teslim olduğum andaki kamera kayıtlarını talep ediyorum.  Teslim olduğum sırada, ellerim havadayken silah sesleri duydum. Polislerin hepsi  yere yattı. Bir an, tecrübesiz polislere beni öldürtecekler diye düşündüm. Bir  polis üzerime atladı, birlikte yere düştük, odan sonra silah sesleri kesildi.  Ellerimi kelepçelediler. Hiç ateş etmedim."

Kırşehir'de hiç kimseyle temasının olmadığını öne süren Kulaç, "Kimse  ile görüşmedim. Birkaç gün oyalanıp teslim olurum diye düşündüm. Öldürülmekten  korktum. Ne olacağı belli olmayan bir durum vardı." diye konuştu.

Darbe girişiminden bir hafta önce

Mahkeme başkanı, "Analizi Harbiyeli" adlı Twitter hesabının ve  buradaki mesajların kendisine ait olup olmadığını sorarak, darbe girişiminden bir  hafta önce mesajlarda geçen bir diyaloğu Kulaç'a hatırlattı.

Başkanın, "Darbe girişiminden bir hafta önce yazdığın bir mesajı  okuyan kişi sana 'Bunu nereden biliyorsun' diye soruyor. Sen de ona cevaben  'unutturma, bunu bana bir hafta sonra sor' diyorsun, bunun darbe tarihini  bilmenle bir alakası var mı?" şeklindeki sorusuna Kulaç, mesajların kendisine ait  olduğunu ve o mesajın darbe girişimiyle bir alakasının bulunmadığını ileri  sürerek, mesajın Türkiye, Rusya, Suriye politikalarıyla alakalı olduğunu, bu  politikaların değişeceği yönündeki bir öngörüyü kastettiğini savundu.

Duruşmada, 16 Temmuz günü Ömer Kulaç'a "dur" ihtarında bulunan 2  trafik polisi de tanık olarak dinledi. Tanık polisler, takip sırasında şüphelinin  tabancasıyla araçlarına ateş ettiğini ileri sürdü.

5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

İstanbul Harp Akademileri Komutanlığında görevli Ömer Kulaç, FETÖ'nün  darbe girişiminde, sözde Yurtta Sulh Konseyi tarafından kendisine verilen  "Kırşehir Sıkıyönetim Komutanı" görevini icra etmek için 15 Temmuz akşamı  Kırşehir'e gelmek üzere İstanbul'dan yola çıkmış, kent girişinde kolluk  kuvvetlerinin "dur" ihtarına uymayarak aracıyla kaçmaya çalışırken Hacıbektaş  ilçesinde çatışmada yakalanmış ve 17 Temmuz 2016'da tutuklanmıştı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen Kulaç  hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Cumhurbaşkanına  suikast", "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma", "Silahlı terör örgütüne  üye olmak", "TBMM ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya  görevini engellemeye teşebbüs" suçlarından 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis  istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

Ayrıca Kulaç'ın darbe girişimine yönelik paylaşımlarda bulunan  "Analizi Harbiyeli" adlı Twitter hesabının kullanıcısı olduğu da tespit  edilmişti.

29 May 2017 - 17:02 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber