Arkadaş katili yakayı ele verdi

Aksaray'da, 3 Ekim 2011 günü Kapalı Cezaevinde nöbet kulübesinde nöbet tuttuğu sırada asker arkadaşı Volkan Duysak"ı vuran ve ölümüne neden olan asker Alanya'da yakalandı

ALINAN bilgiye göre olay, 3 Ekim 2011 günü Aksaray Ceza evinde meydana geldi. Cezaevinin gözetleme kulübesinde nöbet tutan Jandarma Er Faruk Dur (21), cezaevinin dış kısmında inceleme yapan askerarkadaşı Volkan Duysak'a (22), henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı ateş açtı. Ağır yaralı asker Aksaray Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Yaralan asker yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Arkadaşının ölümüne neden olan Jandarma Er Faruk Dur ise gözaltına alındı. Bu olay nedeniyle bir süre ceza evinde yatan zanlı bir süre sonra serbest bırakıldı ancak hakkında görülen duruşmalara katılmadı. Faruk Dur hakkında ise kısa süre önce Ankara Askeri Mahkemesi tarafından karar verildi. Hakkında kesinleşmiş  6 Yıl 8 Ay hapis cezası bulunan zanlının yakalanması için çalışma başlatılırken, Ankara polisi zanlının Alanya'da olduğu bilgisine ulaştı. Bir arkadaşı vasıtasıyla telefonla ulaşılan Faruk Dur, buluşma yerine gelince Alanya Emniyet Müdürlüğü İnfaz Kısım Amirliği'ne bağlı ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusu tamamlanan Faruk Dur, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

28 Ağu 2014 - 08:30 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber