Antalya'da öğretmen iş vaadiyle dolandırdı

Antalya'da, halk eğitim merkezindeki eski öğrencisi Seval C.'yi işe yerleştireceğini vadederek, kredi çektirip dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan bilgisayar öğretmeni Ali C., zararı ödeyeceğini taahhüt edince tahliye edildi

HALK Eğitim Merkezi'nin 2010 yılında açtığı bilgisayar kursuna kayıt yaptıran 31 yaşındaki Seval C., burada bilgisayar öğretmeni 35 yaşındaki Ali C. ile arkadaş oldu. İkilinin arkadaşlıkları ilerleyince Ali C., evlilik teklif etti. Öğretmeninin teklifini kabul etmeyen Seval C., kursu bıraktı.   Seval C., uzun süre görüşmediği Ali C. ile geçen yıl yeniden görüşmeye başladı. İş aradığını söyleyen Seval C., yardım istedi. Ali C., Akdeniz Üniversitesi'nde işe yerleştireceğini belirterek Seval C.'ye yardım edeceğini söyledi. Bu arada Ali C., paraya ihtiyacı olduğunu söyleyerek Seval C.'ye birçok kez kredi çektirerek parayı kullandı. Bir türlü iş girişi yapılmayan Seval C., durumu Akdeniz Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı'na sordu. Personel alımı olmadığını öğrenen Seval C., Ali C.'nin kendisine toplam 50 bin TL dolandırdığını iddia ederek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Ali C. 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklandı. Ali C. hakkında 3 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Savcılık, Ali. C.'ye yardım ettiği gerekçesiyle arkadaşları Mesut A. hakkında 'kamu Görevlileri ile ilişkisi olduğundan bahisle bir işin görüleceği vaadiyle dolandırıcılık' ve emlakçı Sinan D. hakkında da dava açtı.

50 BİN TL DOLANDIRDI  

Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Ali C., tutuksuz sanıklar Sinan D. ve Mesut A. ile müştekiler Seval C. ve Akdeniz Üniversitesi Personel Daire Başkanı Hüsnü Gülez katıldı. Duruşmada ifade veren Seval C., sanık Ali C.'nin 2010 yılına gittiği bilgisayar kursunda öğretmeni olduğunu söyledi. Arkadaş olduklarını ve Ali C.'nin kendisine evlenme teklifinde bulunduğunu anlatan Seval C., şunları kaydetti:  "Teklifi kabul etmemiştim. Eylül 2016'da yeniden görüşmeye başladık. İşsiz olduğumu anlatınca beni Akdeniz Üniversitesi'nde işe yerleştirebileceğini ancak döner sermayeye 7 bin lira yatırılması gerektiğini söyledi. Parayı alışveriş merkezinde verdim. Ardından da emekli sandığına 4 bin lira yatırılması gerektiğini belirtti. Bu parayı da verdim. Daha sonra da beni adının Ufuk D. olduğunu söylediği Sinan D. ile tanıştırdı. Bu kişinin aracılığıyla bana bir bankadan 15 bin lira kredi çektirip onu da aldı. Sonra beni Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Spor Daire Başkanı olarak tanıttığı Mesut D. ile tanıştırdı. Bu kişi benim yanımda telefonla bakanlarla konuşuyormuş gibi yapıyordu. Bana 10 bin lira daha kredi çektirdiler. Sonra 8 bin lira da elden verdim. Bu şekilde 50 bin lira dolandırıldım."

ALİ C.'DEN ŞİKAYETÇİ OLDU  

Seval C. kendisi gibi iki arkadaşının daha Ali C. tarafından işe yerleştirilme vaadiyle dolandırıldığını, Ali C.'den şikayetçi olduğunu, diğer sanıklardan şikayetçi olmadığını söyledi.

PERSONEL DAİRE BAŞKANI ŞİKAYETÇİ OLMADI  

Davanın müştekilerinden Akdeniz Üniversitesi Personel Daire Başkanı Hüsnü Gülez ise sanıklardan şikayetçi olmadığını söyledi. Hüsnü Gülez, "Seval C. Beni arayıp başından geçenleri anlattı. kendisine personel alımının olmadığını, işe başlamayacağını beyan ettim" dedi.

ZARARI ÖDEYECEĞİM  

Soruşturma safhasında Seval C.'den ihtiyacı olduğu için borç para aldığını, bunun işe yerleştirme vaadiyle bir ilgisinin olmadığını ileri süren Ali C. ise suç kastıyla hareket etmediğini savundu. Seval C.'den toplam 39 bin 500 lira aldığını belirten Ali C., tahliye edilmesi halinde zararı karşılayacağını beyan etti. Kendisinin yazılım şirketi olduğunu ve aylık 10 bin ile 20 bin lira arasında geliri olduğunu anlatan Ali C., "Bu olayda diğer sanıkların hiçbir suçu yoktur. Onların benim eylemlerime katılımı söz konusu değildir. Dolandırıcılık suçunu tek başına kabul ediyorum. Müştekilerin zararını karşılamak istiyorum. Uzlaşmak istiyorum ve tahliyemi talep ediyorum. Hüsnü Gülez'i de geçmişten tanıyorum. Bana yardımı da olmuştur. Bir hata yaptım. Suçumu kabul ediyorum" dedi.  Diğer sanıklar ise suçlamaları kabul etmedi.   Mahkeme, yargılama sonunda Ali C.'nin müştekilerin zararını karşılayacağını taahhüt etmesi üzerine tahliyesine karar verdi. Ali C.'ye bir sonraki celseye kadar zararın karşılanması için süren veren mahkeme, duruşmayı 5 Nisan'a erteledi.

21 Oca 2017 - 17:51 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber