Antalya'da dolandırıcılık operasyonu

Antalya'da kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp aradıkları kişiyi 42 bin lira dolandırdığı iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı.

Antalya'da kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp aradıkları kişiyi 42 bin lira dolandırdığı iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Silifke'de yaşayan R.K, Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne başvurarak kendisinin emniyet görevlisi ve savcı olarak tanıtan ve ''Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti. Bunu kullanacaklar, başınız belaya girebilir. Şu hesaba para yatırın sizi kurtarabilirim'' diyen bir kişinin verdiği banka hesabına 42 bin lira havale ettiğini, ancak daha sonra dolandırıldığını anladığını belirterek, şikayetçi oldu.
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, paranın yatırıldığı banka hesaplarının A.K.E. ve A.C'ye ait olduğunu tespit etti. Kent merkezinde gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından ''Nitelikli dolandırıcılık'' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.
R.K'yı telefonla arayan kişilerin yakalanması için çalışmaları devam edildiği bildirildi.
Öte yandan Antalya'da geçen yıl 308 kontör dolandırıcılığı olayı meydana geldiği, bu olaylarda gözaltına alınan 150 kişiden 30'unun tutuklandığı öğrenildi. Ayrıca geçen yıl vatandaşların verilen banka hesap numaralarına yatırdığı para miktarının 1 milyon 700 bin lira olduğu bildirildi.
Polis, vatandaşların telefonla arayan kişilere kimlik ve hesap bilgilerinin verilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

#

19 Şub 2013 - 12:50 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber