Antalya’da ‘büyük’ operasyon

Antalya’da dün akşam saatlerinde başlayan huzur operasyonu dikkat çekti. Uygulamanın Türkiye genelinde, 81 ilde gerçekleştiği bildirildi

ANTALYA'DA dün akşam 4 bin polisin katıldığı büyük bir huzur operasyonu gerçekleştirildi. Antalya merkez ve 19 ilçesinde eşzamanlı gerçekleştirilen hava destekli huzur operasyonu kapsamında polisler önemli arterlerde araçları durdurup genel arama yaptı. Antalya’nın Muratpaşa İlçesi’ndeki Attalos Meydanı’nda TOMA konuşlandırılırken, TRT ve Yıldız caddelerinde de uygulama gerçekleştirildi. Şüpheli görülen kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapıldı. Kent merkezinde helikopter de devriye gezdi. Evrakları eksik olan bazı araçlar trafikten men edildi. Uygulama gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.
81 İLDE EŞZAMANLI UYGULAMA
Türkiye genelinde de 81 ilde 5 bin 863 ekip, 40 bin 507 personel, 7 helikopter, 10 deniz aracı, 138 dedektör köpeğin katıldığı "Huzur" operasyonu gerçekleştirildi. Türkiye genelinde akşam saatlerinde başlayan "Türkiye Huzur" uygulaması kapsamında, İstanbul'da 39 ilçede 5 bin polisin katılımıyla sabit yol uygulaması ve eğlence mekanları ile umuma açık yerler ile denizde denetim yapılıyor. Asayiş uygulamasına, narkotik, mali, terör, kaçakçılık ve organize, özel harekat, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin de aralarında olduğu çok sayıda polis katılıyor. Şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapılan denetimlerde aranan şahıslar, silah, bıçak, uyuşturucu madde taşıyan şüpheliler üzerinde duruluyor. Trafik kontrollerinin de yapıldığı uygulamaya, polis helikopteri de havadan destek veriyor.

10 Ara 2016 - 10:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber