Antalya'daki o cinayet polisin gözü önünde işlenmiş

Antalya'nın Döşemealtı İlçesinde komşusu Haydar Şimşek'i öldüren Ersoy Karaarslan'ın, cinayeti kendisini karakoldan evine getiren iki polisin gözü önünde işlediği ortaya çıktı. Karaarslan, olayda kullandığı tabancayı da 3-4 yıl önce maktulden satın aldığını iddia etti

OLAY geçen Temmuz ayında Döşemealtı İlçesi TOKİ konutları önünde meydana geldi. Antalya'da inşaatlarda alçı boya işleri yapan 49 yaşındaki Ersoy Karaarslan, ruhsatsız tabancasıyla polis merkezine gidip siyasi konular nedeniyle arasının açık olduğunu iddia ettiği komşusu Haydar Şimşek hakkında "Beni ölümle tehdit ediyor" diye şikayetçi oldu. Karaarslan, şikayetinin ardından ekip otosuna bindirilip iki polis memuruyla birlikte Çıplaklı mevkiindeki TOKİ konutlarında bulunan evine gönderildi. Polis otosu TOKİ konutları önüne geldiğinde arka koltukta oturan Karaaslan, şikayet ettiği komşusu Haydar Şimşek'i görünce aniden araçtan indi. Belindeki tabancasını çıkaran Karaarslan, peş peşe tetiğe bastı. Şimşek, olay yerinde can verdi.

SİLAHI MAKTULDEN SATIN ALMIŞ
Ersoy Karaarslan hakkında Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında Ersoy Karaarslan ile öldürülen Haydar Şimşek'in kardeşi Hilmi Şimşek ve tarafların avukatları hazır bulundu. Karaarslan, Haydar Şimşek ile 2012 yılında tanıştıklarını söyledi. Maktul ile birlikte bir dönem alçı sıva işleri de yaptıklarını anlatan Karaasrlan, son iki yıldır ise siyasi konular nedeniyle aralarında tartışma yaşadıklarını söyledi. Bu nedenle birbirlerinden şikayetçi olduklarını belirten Ersoy Karaarslan, cinayette kullandığı silahı da 3-4 yıl önce maktulün sattığını iddia etti.

KÜFÜR ETTİĞİ İÇİN SİNİRLENDİM
Karaarslan olayın nasıl meydana geldiğini de şöyle anlattı:
"Olay günü eşimle eve geldiğimde kapıda bir not vardı. Notta 'O şerefsize inanma, O şerefsiz seni aldatıyor. Biz onu takip ediyoruz. Yakaladığımız yerde öldüreceğiz' yazılıydı. Bunu eşime de gösterdim. Sonra 155'i arayıp polis çağırdım. Evdeki ruhsatsız tabancamı belime taktım. Gelen polislere de bu notu gösterdim. Daha sonra da polislerle birlikte Döşemealtı Polis Merkezi'ne gittik. Sinirli olduğum için üzerimde silah olduğunu unutmuşum. Geri dönüp bırakmak için polislere eşimin ilaçlarının evde kaldığını söyledim. İlaçları almak için izin verdiler. Ekip aracına bindirip iki polisle birlikte beni eve gönderdiler. Notu yazdığını düşündüğüm Haydar Şimşek'i apartmanın önünde gördüm. Polislerin yanında bana küfür etti. Ben de sinirlenip ateş ettim. Kaç kez ateş ettiğimi hatırlamıyorum."
Duruşma dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

18 Eki 2016 - 15:01 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber