Antalya'daki enişte cinayetinde şok savunma

Antalya'da eniştesi 49 yaşındaki Resul Bolat'ı öldüren 39 yaşındaki Tufan Kurt, kendisine elektrikli süpürgenin sapıyla saldırınca şuurunu kaybettiğini öne sürdü

KUNDU oteller bölgesinde geçen 18 Eylül'de Tufan Kurt ile eniştesi Resul Bolat arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine iddiaya göre Resul Bolat, kayınbiraderine elektrik süpürgesinin sapıyla vurmaya başladı. Bunun üzerine Tufan Kurt, kabak oyma bıçağıyla eniştesini sırtından yaraladı. Resul Bolat sevk edildiği hastanede yaşamını yitirdi. Tutuklanan Tufan Kurt hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.
ŞUURUMU KAYBETTİM
Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında Tufan Kurt ile öldürülen Resul Bolat'ın yakınları hazır bulundu. Eniştesiyle arasında hiçbir sorun olmadığını anlatan Tufan Kurt, "Eniştemler otel lojmanında kalıyordu. Ben de onlarda misafir olarak kalıyordum. Bu olaydan önce kendisine 750 lira vermiştim. Olaydan bir gün önce verdiğim paradan bir miktarını istedim. Bana 150 lira verdi. Sonra bana karşı tavırları değişti. 'Buraya bir daha gelme' dedi, bağırıp çağırdı. Bunun üzerine yanlarından ayrıldım. Olay günü çantamı almak için otelin lojmanına gittim. Eniştem beni görünce bağırıp çağırmaya başladı. Beni itekledi. Sonra da içi boş demir sopa ile vurmaya başladı. Şuurumu kaybettim. Çim biçme makinesinin yanında dolma oyacağını alıp eniştemin yanına döndüm. Bana demir sopayla vurunca ben de dolma oyacağını kendisine bir kez salladım. Bıçağın neresine geldiğini görmedim" dedi. 
EŞİ ŞİKAYETÇİ OLMADI
Fatoş Serpil Bolat ise eşini öldüren kardeşinden şikayetçi olmadığını söyledi. Bolat, "Bizde kalan kardeşim maaşını eşime bırakmıştı. Eşimden istediği zaman harçlık alıyordu. Olaydan bir gün önce kardeşim para istemişti. Eşim kendisine ufak bir para verdi. 5 lirayı da üstüne doğru fırlattı. Kardeşim de buna kızıp 'Sadaka mı veriyorsun' dedi" diye konuştu. 
ÖLENİN KARDEŞİYLE KIZI ŞİKAYETÇİ OLDU
Resul Bolat'ın kızı 20 yaşındaki Dudu Bolat ise sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Resul Bolat'ın kardeşi İbrahim Bolat da sanığın cezalandırılmasını istedi.
Sanığın ceza ehliyetinin olup olmadığının tespiti için dosyanın Adli Tıp Kurumu'nun ilgili dairesine gönderilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

07 Ara 2016 - 16:24 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber