Alman cinayeti aydınlatıldı

Alanya'da işlenen en korkunç cinayetlerden birisi olan Alman çiftin öldürülme şekilleri ve tüm detaylar zanlıların her ikisinin de yakalanmasından sonra aydınlandı

KERSTİN ve Peter Horvath adlı Alman turistlerin Alanya'da kaldıkları dairede ölü bulunmalarının ardından Zonguldak'a giden cinayet şüphelisi Tarkan C., yakın takibe alınmıştı. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne imza atmaya gelen Tarkan C., asayiş şube ekipleri tarafından yakalanmıştı. Sorgusunda cinayeti işlemediğini ileri süren Tarkan C., buna rağmen 30 Ağustos sabahı Alanya'ya gönderilmişti. Tarkan C'nin çıkarıldığı mahkemece tutuklanmasının ardından olayın diğer şüphelisi Murat Ç. de asayiş ekiplerinin çalışmalarını derinleştirmesi üzerine akşam saatlerinde Karaelmas Mahallesi'nde bir evde yakalanmıştı. Gece saatlerinde sağlık raporu alınan Murat Ç., sabah saatlerinde Zonguldak Adliyesi'ne çıkartılmıştı. Burada cinayeti Tarkan C. ile birlikte işlediklerini itiraf ettiği ileri sürülen Murat Ç., cinayetin aydınlatılmasında büyük rol oynayan Zonguldak Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı özel ekip tarafından Alanya'ya getirilmişti. Alanya Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Murat Ç., cinayeti soruşturan Alanya Jandarma Komutanlığı'na teslim edildi. Murat Ç'nin jandarmadaki ifadesinde susma hakkını kullandığı öğrenilirken, zanlı sonra Alanya Adliyesi'ne çıkartıldı. Burada savcıya verdiği ilk ifadesinde suçu Tarkan C. ile birlikte işlediklerini söylediği ileri sürülen Murat Ç. sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Murat Ç., çıkarıldığı mahkemece "Tasarlayarak canavarca hisle adam öldürmek" suçundan tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

JANDARMA ENSELERİNDEYDİ

Öte yandan, olayı aydınlatan 20 kişilik jandarma ve polislerden oluşan özel ekibin cesetlerin bulunmasından 4 saat sonra zanlıların  kimliklerini belirlediği öğrenildi. Zanlılardan Murat Ç'nin Oba Mahallesi'nde bir restoranda çalıştığı, Kerstin ve Peter Horvath çifti ile de burada tanıştıkları belirlendi. Alanya'dan ev satın almak için arayış içerisinde oldukları öğrenilen Horvath çiftinin kendilerine yardımcı olabileceğini söyleyerek yakınlık kurduğu, Almanya doğumlu olduğu ve bu ülkede uzun süre yaşadığı için Murat Ç'ye güven duydukları tespit edildi. Cinayet günü ise Murat Ç'nin, Tarkan C'yi çifte en yakın arkadaşı olduğu ve nakliye işiyle ilgilendiği için taşınma aşamasında kendilerine yardımcı olabileceğini söylediği belirlendi.

KATİLLERİNİN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADILAR

Birkaç gün önce doğum günü olan Murat Ç'nin Peter Horvath'a söylemesi üzerine Horvath'ın katilleri Tarkan C. ve Murat Ç'yi evine davet ettiği, eve gelen Murat Ç. ve Tarkan C. ile birlikte içki içerek Murat Ç'nin geçmiş doğum gününü kutladıkları öğrenildi. İçkilerin bitmesinin ardından ise zanlıların yanlarında bulunan bir tabanca ile önce Peter Horvath'ı başına vurarak bayılttıkları ardından ise evde buldukları koli bantlarıyla el, ayak ve ağzını bantladıkları ardından ise bir başka odada bulunan Kerstin Horvath'ı da aynı yolla etkisiz hale getirdikleri belirlendi. Ardından evde bulunan iki laptop, iki cep telefonu ve çifte ait kredi kartlarını alan zanlıların evden ayrılmadan önce çifti iki ayrı odada bazaların altına soktukları tespit edildi. Murat Ç. ve Tarkan C'nin de evden ayrılmadan önce boğularak öleceklerini tahmin ettikleri çiftin cesetlerinin kokmaması için bütün odalardaki klimaları açtıkları ve çifte ait giysilerin de bulunduğu çantalarla evden ayrıldıkları tespit edildi.

ÖZEL EKİPTEN KAÇAMADILAR

Cinayet sonrası Alanya'dan ayrılan ikilinin ilk adresi Ankara oldu. Cinayetten bir gün sonra Ankara'da üç ayrı bankamatikten üç ayrı kredi kartıyla toplam bin 200 euro çeken zanlılar buradan Antalya'ya, İstanbul, Bartın ve ardından ise memleketleri olan Zonguldak’a geçtiler. Zanlıların para çektikleri bankamatikler de dahil olmak üzere yüzlerce güvenlik kamera kaydını inceleyen 20 kişilik özel ekip, son olarak zanlıların Zonguldak’a gittiklerini belirledi. Bilgi paylaşımı ve yer tespitinin yapılmasının ardından ekipler önce Tarkan C'yi ardından ise Murat Ç'yi yakalayarak gözaltına aldı.

05 Eyl 2014 - 13:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber