Alanya'da paraşüt faciası

Alanya'da, Hıdır İlyas mevkisinden yamaç paraşütü ile atlayış yapan 20 yaşındaki kadın paraşütçü, paraşütün kontrolünü kaybedince denize düştü

Alınan bilgiye göre, profesyonel yamaç paraşütçüsü olan 20 yaşındaki Sümeyye Çeker, öğle saatlerinde  Hıdır İlyas mevkisinden yamaç paraşütü ile atlayış yaptı. Damlataş plajına inişe geçtiği sırada paraşütün hakimiyetini kaybeden Çeker, sahilden 150 metre açıkta denize çakıldı. Bu sırada Sümmeye Çeker'in denize düştüğünü gören, Bebe Yunus adlı teknenin çalışanı Mesut Dönmez, durumu kaptan Mesut Dönmez'e bildirdi. Kısa sürede demir alan tekne ile Sümeyye Çeker'in yanına giden tekne personeli kadını denizden çıkartarak tekneye aldılar. Battaniyeye sarılan ve üşüdüğü gözlemlenen Çeker, tekne ile Alanya Yeni Yat Limanına getirilirken, tekne personeli durumu sahil güvenlik bot komutanlığı ve polis ekipleri ile 112 acil servise bildirdiler. İhbar üzerine yola çıkan polis ve 112 acil servis ambulansı teknenin yanaşacağı limana geldi. Burada battaniyeye sarılı halde tekneden indirilen Sümeyye Çeker, ambulansta sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen Çeker, hastaneye götürülmeyi kabul etmeyince olayı duyarak limana gelen arkadaşları tarafından teslim alındı. Genç paraşütçünün sırılsıklam olan paraşütü ve eşyaları ise arkadaşlarına verildi. Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na bağlı ekibinde ifadesinin ardından Sümeyye Çeker arkadaşlarıyla birlikte limandan ayrıldı. Genç paraşütçüyü fark eden ve kadını kurtaran teknede görev yapan Mesut Dönmez " Arkadaşlar dalış yapıyordu. Bu sırada düşüşünü fark ettim ve kaptanımız Mustafa Isısoy'a haber verdim. Gittik ve denizden çıkarttık" dedi.

#

01 Şub 2013 - 14:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber