Alanya'da fuhuş : 28 gözaltı

Alanya'da fuhuş operasyonu- Eş zamanlı operasyonda fuhşa zorlandığı belirlenen 18 kadın kurtarıldı- Alanya ve Ankara'daki operasyonlarda 28 kişi de gözaltına alındı

ALANYA'DA, "İnsan ticareti ve zorla fuhuş yaptırma" iddiasıyla 9 ayrı adrese yapılan baskında 11 kişi ile zorla fuhuş yaptırıldığı öne sürülen 1'i Türk, 18 kadın gözaltına alındılar. Edinilen bilgiye göre, Alanya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı belirlenen bir çeteyi takibe aldı. Yaklaşık 2 buçuk ay süren teknik ve fiziki takibin ardından 50 kişilik polis ekibi, Alanya'da 9 ayrı adresteki evlere eş zamanlı operasyon düzenledi. Kadınların Türkiye'de iş bulma vaadiyle Kırgızistan, Rusya, Gürcistan, Moldavya ve Fas'tan getirildikleri ortaya çıktı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek, tüfeğe ait fişekler, 40 gram esrar maddesi, yabancı uyruklu kadınların pasaportları, uçak bilet rezervasyonları, yurtdışı para transferi dekontları ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan kadınlardan 8'i sorgularının ardından serbest bırakılırken, 10 kadın ise Antalya Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Olayla ilgili olarak kadınlara fuhuş yaptırdığı iddiası ile gözaltına alınan 11 kişiden 5'i serbest bırakılırken, 1’i kadın 6 zanlı ise "İnsan ticareti ve zorla fuhuş yaptırmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edildiler.

03 Eki 2014 - 12:29 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber