Akademisyen koca: ''Beni eşimden koruyun''

Ayrılmak üzere olduğu karısından hakaret içerikli mailler aldığını öne süren 28 yaşındaki akademisyen koca mahkemeye başvurup 'önleyici koruma tebdiri' talep etti. Şikayetçi A.Y.Y mahkemeden 'İletişim araçlarıyla rahatsız etmeme' yönünde karar verilmesini istedi

4 YILLIK

eşine geçtiğimiz ay boşanma davası açan koca, karısının kendisine mailler atmasından rahatsız olup mahkemeye başvurdu. 28 yaşındaki akademisyen koca, aynı yaştaki karısı için 'Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi kanunu' uyarınca 'önleyici koruma tedbiri' talep etti.

"PSİKOLOJİSİ VE AKADEMİK HAYATI ETKİLENDİ"

A.Y.Y. adına Anadolu Aile Mahkemesi'ne başvuran avukatları 4 yıl önce akademisyen A.Y.Y. ile

ODTÜ

mezunu H.Y.'nin evlendiğini, çocuklarının olmadığını ve geçtiğimiz ay da anlaşamadıkları için A.Y.Y.'nin karısından boşanmak için dava açtığını belirtti. Eşinin kendisine boşanma davası açtığını öğrenen HY'nin A.Y.Y.'ye tehditkar, aşağılayıcı, küçük düşürücü ve hakaret boyutuna varan mailler attığı belirtilen dilekçede, H.Y.'nin mailleri üzerine A.Y.Y.'nin psikolojisi ve akademik hayatının etkilendiği ifade edildi.

KADINA KARŞI ŞİDDETİN ÖNLENMESİ KANUNU HATIRLATILDI, TEDBİR TALEP EDİLDİ

6284 Sayılı 'Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi kanunu" gereğince "Şiddet mağduruna yönelik olarak şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmaması" maddesi gereğince önleyici tedbir kararı talep edildi. A.Y.Y.'nin tek taraflı ısrarlı takip mağduru olduğu kaydedilen dilekçede iletişim araçlarıyla eşinden mailler alan adamın rahatsız edilmemesi yönünde karar verilmesi istendi.

30 Tem 2015 - 17:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber