Ak Partili Başkana bombalı saldırı

Şanlıurfa'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretlerini takip eden Ceylanpınar Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Atilla'ya ilçeye dönüşünde bombalı saldırı düzenlenip, ardından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı

ŞANLIURFA'DA Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretlerini takip eden Ceylanpınar Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Atilla'ya ilçeye dönüşünde bombalı saldırı düzenlenip, ardından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Şoförü ve korumasının hafif yaralandığı saldırıdan yara almadan kurtulan Başkan Atilla, "İlçe girişinde kör bir noktada park halindeki bomba yüklü bir otomobilde patlama meydana geldi. 2 yaralımız var ama durumları hafif. Ben bu saldırıyı PKK'lıların yapmış olabileceğinden şüpheleniyorum" dedi.
Ceylanpınar İlçe Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Atilla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa ziyaretini takip etti. Başkan Atilla, Başbakan'ın kentten ayrılmasından sonra beraberinde şoförü ve koruması ile Ceylanpınar'a dönmek üzere yola çıktı. Saat 23.40'ta ilçe girişine 500 metre mesafede başkanın içinde bulunduğu otomobil seyir halindeyken, karayolu üzerindeki bomba yüklü bir otomobilde patlama meydana geldi. Ardından başka bir otomobilden uzun namlulu silahlarla ateş açan saldırganlar olay yerinden kaçtı. Koruma ve şoförün hafif şekilde yaralandığı saldırıdan Başkan Atilla yara almadan kurtuldu.

Başkan Atilla'nın haber vermesi üzerine bölgeye sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Bölge güvenlik kordonu altına alınıp saldırganların yakalanması için çalışma başlatılırken, Başkan Menderes Atilla saldırısının siyasi amaçla yapıldığını öne sürdü. Olayı anlatan Başkan Atilla, "Başbakan'ın mitinginden dönerken ilçe girişindeki kör bir noktada park halindeki bomba yüklü bir otomobilde patlama oldu. Oradan çıkmaya çalışırken, bir başka araçtan uzun namlulu silahla bize doğru ateş açıldı. Bir kaç el ateş açıldıktan sonra içinde saldırganların bulunduğu araç bölgeden uzaklaştı. 2 yaralımız var ama durumları hafif. Ben bu saldırıyı PKK'lıların yapmış olduğundan şüpheleniyorum" dedi.
Ceylanpınar'da 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığını Ak Parti adayı Menderes Atilla, BDP'den almıştı. Seçimlerden sonra 1 hafta boyunca ilçede bazı 

14 Tem 2014 - 09:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber