90 bin TL'lik dev vurgun

Gazipaşa'da bir vatandaş, dolandırıcıların kurbanı oldu. Sahibi olduğu aracı satmak üzere bir internet sitesinde ilan veren C. S., 90 bin TL'lik aracını dolandırıcılara kaptırdı

C. S.'nin iddiasına göre olay şöyle gelişti: "Ben aracımı satmak üzere 17 Mayıs'ta bir internet sitesine ilan verdim. 19 Mayıs'ta Antalya'da kuyumculuk yaptığını iddia eden Mustafa C. ve Mustafa C.'nin patronu olduğunu söyleyen Caner Ç. adlı bir şahıs benimle iletişime geçerek aracımı almak istediklerini söylediler. Telefonda bir süre pazarlık yaptık ama indirim yapamayacağımı söyledim. 21 Mayıs'ta tekrar iletişime geçtiler ve 90 bin TL'de anlaştık, 'Tamam Antalya'ya gelin, araç temizse alalım. Biz otellerle de çalışıyoruz, çok yoğunuz, gelemeyiz' dediler. 22 Mayıs Pazartesi günü Antalya'daki paravan olduğunu düşündüğüm kuyumcularına gittim. Her neyse aracı incelediler, satış işlemleri için notere gidelim dediler ben de 'Hesap'ta para olmazsa satışını yapmam' dedim, daha sonra Caner Ç., araya girdi 'Ben kefilim, hemen imzaları atalım. Bankada zaten muhasebeci bekliyor hemen parayı çekecek. 15 dakika sonra para elinde' dedi. Biraz düşündüm ve en sonunda satışı yaptık. Yolda giderken Mustafa C. bana sürekli, 'Caner amca Romanya'dan yeni geldi, oradaki dükkanlarını kapattı parayı da Türkiye'ye sokabilmek için bu tür yatırımlar yapmak zorunda kaldı' dedi.
'SALI GÜNÜ ŞÜPHELENMEYE BAŞLADIM'
Araç satışının yapıldığı ertesi gün yani 23 Mayıs'ta para hesaba geçmeyince işkillendim ve bu şahısları aramaya başladım. Bana alakasız şeyler söyleyerek oyalamaya çalıştılar. 'Biz seni mahcup etmeyiz, haram lokma yemeyiz. Bankada sorun var, sistem arızalı' dediler, oyaladılar. Daha sonra onlara borcum olduğunu paranın acilen elime geçmesi gerektiğini söyledim, bu sefer de 'Çarşamba günü sabah saat 9'da para hesabında olacak. Aksi halde dükkandaki altınları bozdurup paranı vereceğiz, hiç endişen olmasın' dediler. Daha sonrasında Konaklı'da bir oteldeki dükkanlarına mal vermeye geleceklerini, oradan alacakları parayı da Gazipaşa'ya bana getireceklerini söylediler, o gün aracı alan Mustafa C. ile iletişime geçtim, 12.00 gibi Konaklı'da olduğunu söyledi. 13.00 sularında tekrar aradım Alanya'ya daha yeni girdiğini söyledi. 1 saat boyunca ne yaptığını sorduğumda ise lafa daldığını sonrasında da bir petrole girip lastiklere hava bastığını söyledi. 13.45 gibi tekrar aradım bu sefer de Gazipaşa'ya girdiğini, telefonun şarjının az olduğunu kapanabileceğini söyledi ben de hızlıca adresi tarif ettim ve beklemeye başladım. Lakin saat 16.00'ya kadar bekledim ne gelen oldu ne giden.
'TELEFONLARIMA CEVAP VERMEZ OLDULAR'
Patron olduğunu söyleyen Caner Ç.'yi aradım ve artık polise gideceğimi söyledim. 'Abi merak etme paran bizde kalmaz, kesin bir yerde oyalanmıştır' dedi, daha sonra Mustafa C.'yi aradığını ve kendisinin Gazipaşa'da kavga edip, telefonu kırıp Antalya'ya geri gelmiş olduğunu söyledi. Artık en nihayetinde bugün (25 Mayıs) 9.00'da paranın kesinlikle hesapta olacağını söyledi, bekledim yine gelmedi. Ben de Antalya'ya gidip dükkanlarının önünde beklemeye başladım ama kapıduvar vaziyetteydi. 9.30'da aradım, 'Hemen geliyorum' dedi. 20 dakika sonra beni aradı ve Güllük Mahallesi'ndeki Vakıf Bank şubesinde olduğunu söyledi biz de apar topar oraya gittik, sonra tekrar aradı 'Diğer şubedeyim' dedi. Gittiğimizde aradım, 'Ben sizi görüyorum, karşıdayım 10 dakika işim var' dedi, beklemeye başladık ama ne gelen oldu ne giden. Sonrasında aradık telefonlara cevap vermedi, meşgule attı. Bir ara kapandı tekrar açıldı. Sonrasında emniyetten sorgulattık araç dün Burdur'da bir şahsın üzerine geçirilmiş. Bu şahıslar da Burdurlu'ydu."

25 May 2017 - 19:01 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

M.Rüştü Mat - Son yıllarda bu tür dolandırıcılık işlerinde korkunç ilerleme oldu. Daha doğrusu artık dolandırıcılığın her türlüsü bir sektör haline geldi. Güvenlik güçlerimiz bu sahtekarların peşine düşerek şebekeyi çökertiyor. Anlatılanlar doğru ise merak etmeyiniz olay aydınlanır. Polisimize ve adalete güveniyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 19:01
02

M. Rüştü Mat - Son zamanlarda dolandırıcılık bir sektör haline geldi. Geçmiş olsun. Merak etmeyiniz bu tür örgütleri polisimiz çökertiyor. Eğer anlatılan doğru ise olay aydınlatılacaktır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 19:01
01

Kürşat - Geçmiş olsun kardeşim, satmak istediğin başka araçın varsa aynı şartlarda ben de talibim:))))

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 19:01

Çorum Haber