7 yaşındaki Esma ameliyattan çıktı, ailesi dehşete düştü

İzmir’in Urla İlçesi’ndeki devlet Hastanesine kızı 7 yaşındaki Esma Meriç’i bademcik ameliyatına götürdüğünü söyleyen 36 yaşındaki Ercan Meriç, ameliyatı gerçekleştirecek doktorun operasyonun daha kolay geçmesi için çocuğunun üstteki ön iki kalıcı dişi, süt diş sanarak çektiğini öne sürdü

İZMİR’İN

Urla İlçesi’ndeki devlet Hastanesine kızı 7 yaşındaki Esma Meriç’i bademcik ameliyatına götürdüğünü söyleyen 36 yaşındaki Ercan Meriç, ameliyatı gerçekleştirecek doktorun operasyonun daha kolay geçmesi için çocuğunun üstteki ön iki kalıcı dişi, süt diş sanarak çektiğini öne sürdü. Psikolojilerinin bozulduğunu söyleyen baba Ercan Meriç, savcılığa şikayetçi olduklarını, konuyla ilgili yetkililerin harekete geçmesini beklediklerini ifade etti. Olayla ilgili hastanede idari soruşturma da başlatıldığı öğrenildi.

Seferihisar’da yaşayan inşaat işçisi evli ve iki çocuk babası Ercan Meriç, geçen 9 Ocak Cuma günü, bademcik ameliyatı için kızı Esma Meriç’i Urla Devlet Hastanesi’ne götürdü. Ameliyat sonrası kızının ön üstteki iki kalıcı dişinin çekildiğini ileri süren baba Ercan Meriç, Urla Cumhuriyet Başsavcılığı’na operasyonu gerçekleştiren Doktor A.E.İ.’den şikayetçi oldu.

Olay gününü anlatan baba Ercan Meriç "Bademcik ameliyatı için kızımı Sabah saatlerinde hastaneye götürdüm. Kızım saat 11.00’de ameliyattan çıktı. Saat 14.00 gibi kendine geldi. Bana ’baba dişlerim nerde’ diye sordu. Biz o ana kadar dişlerinin olmadığını fark etmemiştik. Bunun üzerine ameliyatı yapan doktoru bulduk, durumu sorduk. O da bize ameliyat sırasında ağıza daha rahat girmek için dişleri aldığını ve dişlerin süt dişi olduğunu zannettiğini söyledi. Biz ’ne olacak peki, çocuğumuzun kalıcı dişleri alınmış’ deyince aynı hastanede diş doktorluğu yapan S.G.’yi telefonla arayarak durum hakkında bilgi verdi. S.G. ameliyatı yapan doktor ile bizi kendi muayenehanesine çağırdı. Oraya gittiğimizde kızım Esma’nın dişlerini tekrar yerine takmaya çalıştılar, fakat başarılı olamadılar" dedi.

YAPACAK BİR ŞEY YOKMUŞ

Durumu hastanenin Başhekim Yardımcısı’na anlattıklarında kendilerine eskiden ambulans olarak kullanılmış ancak şu an içinde hiçbir tıbbi ekipmanın bulunmadığı bir aracın tahsis edildiğini söyleyen baba Ercan Meriç, bademcik ameliyatını yapan Doktor A.E.İ.’nin kendisine ’Bugüne kadar ameliyat yaptığım her çocuğun dişini çektim. Şu ana kadar başıma böyle bir şey gelmemişti. Sizin kızınız kalıcı dişlerini erken çıkartmış. Yapacak bir şey yok’ dediğini sözlerine ekledi. Baba Ercan Meriç, kızı için verilen ilaçların büyükler için olduğunu öğrendiğini, çocuğunun aile hekimin tavsiyesi üzerine verilen yeni ilaçları kullandığını kaydetti.

SAVCILIĞA BAŞVURUP ŞİKAYET ETTİ

Psikolojilerinin alt üst olduğunu söyleyen baba Meriç, "Oradan oraya sürüklendik. Psikolojimiz alt üst oldu. Benim hiçbir beklentim yok. Sadece kızımı düşünen acılı bir babayım. Başka baba veya annelerin bizim yaşadıklarımız yaşamalarını istemiyorum. O yüzden Urla Cumhuriyet Başsavcılığı’na Doktor A.E.İ. hakkında suç duyurusunda bulundum. Ayrıca, İzmir İl sağlık Müdürlüğü’ne durumu anlatan bir dilekçeyle yaşadıklarımı anlatıp şikayetimi ilettim. Doktor ve hastane yönetimiyle ilgili soruşturma açılabilmesi için Urla Kaymakamlığının onay vermesi gerekiyormuş. Ben başka insanların başına aynı şeyler gelmesini istemediğim için Urla Kaymakamını ve İzmir İl Sağlık Müdürünü göreve davet ediyorum" dedi.

İNCELEME BAŞLATILMIŞ

Olaydan resmi olarak kısa bir süre önce haberdar olduğunu söyleyen Urla Devlet Hastanesi Başhekimi Adıgüzel Demirel, "Ailenin iddiaları için inceleme başlattık. İddia doğruysa gereken yapılacaktır" dedi.

22 Oca 2015 - 14:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber