6 çocukları tümörden öldü

Mardin'in Midyat İlçesi'nde akraba evliliği yapan Zeynep ve Mehmet Aslan çiftinin 6 çocuğu, beyinlerinde oluşan tümör yüzünden yaşamlarını yitirdi

MARDİN

'in Midyat İlçesi'nde akraba evliliği yapan Zeynep ve Mehmet Aslan çiftinin 6 çocuğu, beyinlerinde oluşan tümör yüzünden yaşamlarını yitirdi. Aslan çiftinin 7 yaşındaki kızları Mevlüde de beyinde oluşan tümör nedeniyle ölümle pençeleşiyor. Midyat'taki aile dramı, yürekleri burkuyor. İnşaat işçisi Mehmet Aslan, 16 yıl önce teyzesinin kızı Zeynep Aslan ile evlendi. Akraba çiftin evliliğinden doğan çocukları Orhan Cüneyt, Tahir, Ramazan, Emine ve bir kız bebekleri daha adı bile konulmadan öldü. Çiftin, 12 yaşındaki Gülbahar, 9 yaşındaki Hasret, 8 yaşındaki Ümit, 4 yaşındaki Adem, 2 yaşındaki Sevim, 7 yaşındaki Mevlüde ve 1 yaşındaki Tuba adındaki 7 çoçuğu daha bulunuyor.
Baş ve karın ile mide bulantısı şikayetleri ile bir yıl önce Midyat Devlet Hastanesi'ne götürülen 7 yaşındaki Mevlüde, durumunun ağırlaşması üzerine ailesi tarafından Elazığ'daki özel bir tıp merkezine götürüldü. Yapılan detaylı inceleme sonunda Mevlüde'nin de beyninde tümör oluştuğu tespit edildi. Ameliyatla çözüm bulunamayacağı belirtilerek, Mevlüde ve ailesi eve gönderildi.
Çocuklarının göz göre göre her gün erdiğini belirten anne Zeynep Aslan, "Yüreğim dağlanmış durumda. 6 çocuğumu kaybettim. Allah’a yine de şükrediyorum. Yeter ki geride kalan çocuklarımızı Allah bize bağışlasın. Diğer çocuklarımızın da sağlık kontrolünden geçirilmesini istiyoruz. Onlara da bir şey olmasınından korkuyoruz. Kocam sürekli hastanelerde olduğu için çalışamıyor" dedi.
Mehmet Aslan ise "Bizim çocuklar sağlıklı doğuyor ancak belli bir yaştan sonra beyinlerinde oluşan tümör nedeniyle hayatlarını kaybediyorlar. Artık çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz. Bu çocuklar neden hastalanıyor? Bunun önceden tespit edilmesini istiyoruz. Çocuklarımız sapasağlamken aniden rahatsızlanıyorlar ve onları hastaneye götürdüğümüzde 'Tümör var' diyorlar. Şu ana kadar 6 çocuğum bu hastalık yüzünden hayatını kaybetti. Şimdi de kızım Mevlüde beyin tümörüne yakalanmış durumda. Allah’tan umut kesilmez ama doktorlar 'Çaresi yok' diyor" diye konuştu.

17 Ağu 2014 - 13:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber