400 bin liralık soygun senaryosu cezaevinde bitti

Bursa’da, bir bankanın ATM’lerine para takviyesi yaparken 400 bin lirayı kendisi alan ve soygun senaryosu uyduran şoför çapraz sorguda olayı itiraf etti

HIRSIZLIK ve suç uydurma iddiasıyla mahkemeye sevk edilen şoför tutuklandı. Paralar ise polis tarafından bulundu.

Edinilen bilgiye göre, 06 FL 95 61 plakalı banka aracının şoförü Ümit B, güvenlik görevlisi Mustafa T. ve memur Yakuphan A, dün ATM’lere para koymak için yola çıktı. Banka ekibi Yunuseli meydanındaki ATM’ye gitti. Güvenlikçi ile memur ATM haznesine para koyarken, araçta kalan şoför Ümit B. ise parayı kendisi aldı. Araçtaki paranın çalındığı senaryosunu uyduran Ümit B.’nin bu hikayesi uzun sürmedi.

Aracın kendi kendini kilitleme özelliği olduğu, ancak kapılarda zorlama olmaması üzerine şüphelenen ekipler soruşturmayı derinleştirdi. Şoförün çelişkili ifadeler vermesi üzerine ekipler, çevredeki güvenlik kameralarını inceledi.

"MADDİ DURUMUM GAYET İYİ"

Yeni evlendiği ve eşinin Şanlıurfa’da öğretmen olduğunu söyleyen Ümit B., "Maddi durumum gayet iyi. Ama bir anda gaflete kapılarak paraları aldım. Normalde para dağıtım işine ilk olarak bu ATM’dan başlıyorduk. Dün tam ters istikametten başlayıp, en son buraya uğradık. Bende buraya geleceğimizi bildiğim için aracımı ATM’ye yakın bir yere koymuştum. Arkadaşlar ATM’ye gidince bende hızlı şekilde çantayı aracıma koydum. Daha sonra bu yalanı söyledim" dedi.

Emniyetteki ifadesinin ardından "hırsızlık ve suç uydurma" iddiasıyla adliyeye sevk edilen şoför tutuklandı.

09 May 2015 - 17:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber