Şiddet mağduru anne ne dedi?

Gördüğü şiddet nedeniyle eşinden ayrılan Gülten Güney, şimdi aynı sıkıntıları yaşamamaları için çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamaya çalışıyor.

Ağrı'da 13 yıl önce severek evlendiği eşiyle daha iyi bir yaşam için Antalya'ya göç eden 41 yaşındaki Güney, ilk çocuğu Yaren'e hamileyken ekonomik sıkıntılar nedeniyle tartıştığı eşinden şiddet görmeye başladı. Sık sık eşinden şiddet gören Güney, ailesinin kendisini kabul etmeyeceği düşüncesi ve çocukları için evliliğini bitirmedi. 
Çocukları uğruna 10 yıl boyunca şiddete göğüs geren Güney, şiddetin artması ve korku nedeniyle kekeme oldu. Buna rağmen yuvasını yıkmak istemeyen ve eşini şikayet edemeyen Güney, kendisinin aldatıldığını öğrenince Kadın Sığınma Evi'ne yerleşti. 8,5 ay burada kalan Güney, daha sonra eşinden ayrıldı.
Hiçbir güvencesi olmayan, ailesinin yanına da dönemeyen Güney, evlere temizliğe giderek biri 10, diğeri 7 yaşındaki iki kızıyla hayata tutunmaya çalışıyor.
Yaptığı açıklamada, kendisiyle ilgili geleceğe dair hiçbir hayali bulunmadığını söyleyen Güney, tek isteğinin çocuklarını hayata daha iyi hazırlayabilmek olduğunu dile getirdi.

-"Çocuklarım, benim yaşadıklarımı yaşamasın"-

Çocukları için şiddete razı geldiğini, şimdi ise onların eğitimi için mücadele edeceğini belirten Güney, "10 yıl boyunca çocuklarım için şiddete göğüs gerdim, belki düzelir dedim, çocuklarım babasız kalmasın istedim ama olmadı" dedi. Eşine karşı savunmasız kaldığı için kekeme olduğunu ancak maddi imkansızlık nedeniyle tedavi edilemediğini anlatan Güney, çocuklarıyla mutlu yaşadığını, bundan dolayı kekemeliğin kendisi için sorun oluşturmadığını ifade etti. Hayatını çocuklarına adayan Güney, "Kadın Sığınma Evi'nde hasta bakıcılığı sertifikası aldım ama bu konuda iş bulamadım. Temizlik yaparak geçimimizi sağlıyorum. Bu da yeterli gelmiyor. Çocuklarımı okutup, iyi yetişmelerini istiyorum. Benim yaşadıklarımı yaşamasınlar, güvenceleri olsun" diye konuştu.

#

22 May 2013 - 11:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber