KUTSO'dan ihracatçı ve sektör temsilcileriyle toplantı

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından, ''İhracatçılarımız ve sektörde yer alan kamu kurumlarıyla istişare'' konulu toplantı düzenlendi.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından, ''İhracatçılarımız ve sektörde yer alan kamu kurumlarıyla istişare'' konulu toplantı düzenlendi.
Akbulut Otel'de gerçekleştirilen toplantıya KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Aytekin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Adem Aydın, Finike Gümrük Kısım Amiri Osman Bölükbaşı Dara, Zirai Karantina İnspektörü Cemil Ergün, ihracatçılar ve sektör çalışanları katıldı.
Toplantının açılışında konuşan KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Aytekin, toplantıyla ihracatta yaşanan sorunları ve yapılması gereken çalışmaları birlikte konuşmak istediklerini söyledi. İhracat konusunda 2012 yılında bir miktar gerileme yaşandığını ifade eden Aytekin, Türkiye yaş meyve ve sebzesinin yüzde 50'sinin Antalya'dan karşılandığını belirtti.
Antalya'da üretilen ürünlerin yarıya yakınının ise Kumluca ve çevresinde üretildiğine dikkat çeken Aytekin, yine bölgede üretilen ürünlerin yarıdan fazlasın ihraç edildiğini kaydetti. Aytekin, KUTSO olarak temennilerinin gelecek yıllarda hem bölgede üretilen ürünlerin hem de ihracatın artması olduğunu dile getirdi.
Finike Gümrük Kısım Amiri Osman Bölükbaşı Dara da 2001 yılına göre 2012 yılında bölgeden yapılan ihracat rakamlarında düşüş gözlemlendiğini belirtti. 2012 yılında 75 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiğini hatırlatan Dara, ihraç edilen ürünlerin tamamının Kumluca, Finike ve Demre bölgesinde üretilen ürünlerin oluşturduğunu kaydetti.
Bölge ihracatının artması için gece gündüz çalıştıklarını anlatan Dara, ''Geçen yıl bir önceki yıla göre bölgemizden çıkan tır sayısında yarı yarıya azalma var. İhracatımızın artması için hepimize büyük görevler düşüyor. Bunun hep birlikte olacağına inanıyorum'' dedi.
Zirai Karantina İnspektörü Cemil Ergün ise bölgeden yapılan yaş sebze meyve ihracatının artması yönünde kendilerinin de ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, ihracatçılara yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti.
Toplantıda daha sonra ihracat firması yetkilileri ve sektör temsilcileri, karşılaştıkları sorunları anlatarak karşılıklı çözüm önerilerini dile getirdiler.

#

27 Oca 2013 - 10:29 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber