Heef: Türkiye şampiyonluğu

Her yıl ülke genelinde yapılmakta olan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması"nda Korkuteli’nin Garipçe köyünden Ümmü Akgün, Antalya'ya 5'inci kez bölge birinciliği kazandırdı

GıdaTarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor ilgi ve Proje Yarışması"nda Akdeniz Bölge birincisi olan ve Türkiye finallerine katılma hakkını elde eden Korkuteli ilçesi Garipçe köyünden kadın çiftçi Ümmü Akgün, hedefinin Türkiye Şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Her yıl ülke genelinde yapılmakta olan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması"nda Antalya'ya 5'inci kez bölge birinciliğini kazandıran Korkuteli’nin Garipçe köyünden Ümmü Akgün, "Bu başarıya ulaşabilmek için tam 2 yıl boyunca çok sayıda kitap okudum. İnternetten araştırmalar yaptım. Garipçe Köyü Tarım Danışmanı Nevin Özer olmak üzere Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli ziraat mühendislerinden ve veteriner hekimlerden destek aldım" dedi.

Hedefinin 14 Haziran 2013 tarihinde yapılacak olan yarışmada Türkiye birinciliği olduğunu ifade eden Ümmü Akgün, "Geçen yıl başaramadık. Ama bu yıl bu hedefe çok yaklaştık. İnşallah Balıkesir'de yapılacak olan yarışmada, Türkiye Şampiyonluğunu Antalya'ya, Korkuteli'ne ve Garipçe köyüne kazandırabilirim. Final yarışı için çalışmaya şimdiden başladım” dedi.

30 May 2013 - 09:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber