Gezinti teknelerine plaka sistemi

'Antalya Limanı maksimum limitle çalışıyor. Limanın büyütülmesi, hatta şehre yeni bir liman daha inşa edilmesi gerekiyor' şeklinde açıklamalarda bulunan Kendiroğlu şöyle devam etti

DENİZ Ticaret Odası Antalya Şubesi Başkanı İnanç Kendiroğlu, Antalya Limanı'nın maksimum limitle çalıştığını belirterek, "Antalya Limanı'nın büyütülmesi, hatta şehre yeni bir limanın daha inşa edilmesi gerekiyor" dedi. Birtakım açıklamalarda bulunan Kendiroğlu, büyüyen yük ve yolcu trafiğinin rahatlatılması için Antalya Limanı'nın kesinlikte büyütülmesi gerektiğini söyledi.


Günübirlik  gezinti teknelerine plaka sistemi 

Kendiroğlu, Antalya'daki günübirlik gezinti teknelerine oda olarak "plaka sistemi" getirmek istediklerini söyledi. Rekabet nedeniyle 3 liraya bile tur düzenlendiğini dile getiren Kendiroğlu, "Bunun önlenmesi için gezinti teknelerine plaka sistemi getireceğiz. Çanak diye tabir edilen bir sistem var. Günübirlik yat turları belli bir standarda göre belirlenecek. Para da ortak havuzda toplanacak. Herkes yaptığı hizmetin bedeline göre havuzdan para alacak" dedi.
Antalya Limanı'nın açık deniz bağlantısının Akdeniz olduğunu, ayrıca Alanya, Mersin, Konya, Akşehir, Afyonkarahisar, Denizli gibi önemli sanayi ve turizm kentlerine bağlantısı bulunduğunu anlatan Kendiroğlu, "Türkiye'de tren yolu olmayan tek liman. Antalya Limanı'nın maalesef treni yok. Tren bağlantısının bir an önce yapılması gerekiyor" diye konuştu.
"Antalya Limanı şu an maksimum limitle çalışıyor" diyen Kendiroğlu, "Limanın büyütülmesi, hatta şehre yeni bir liman daha inşa edilmesi gerekiyor. Yeni bir limanın yapımı en iyi ihtimalle 6-7 sene sürüyor. Bu uzun bir süreç. Hem bu işe acilen başlanmalı hem de mevcut liman genişletilmeli" diye konuştu.
En büyük sorunlardan birinin de Antalya Limanı'nda ihtisas gümrüğü bulunmaması olduğunu dile getiren Kendiroğlu, şöyle devam etti:
"Kesinlikle bir ihtisas gümrüğünün açılması gerekiyor. İhtisas gümrüğü olmadığı için her malzeme Antalya gümrüğünden geçemiyor. Örneğin ip getireceksiniz, bunu bile limandan sokamıyorsunuz. Yurt dışından Antalya'ya çok fazla otel malzemeleri isteniyor. Bu malzemeleri Antalya gümrüğünden sokamıyoruz. ya İzmir'den ya da İstanbul'dan girmek zorunda. Bu da ithalatta limanın ciddi anlamda performansının düşmesine neden oluyor. Ayrıca sonuçta buraya gelecek bir mal İstanbul veya İzmir'i dolaşıp tekrar buraya geliyor. Bu da ekonomik olarak ayrıca bir yük oluşturuyor."

30 Haz 2013 - 12:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber